Медиите оцениха тестовете на противокорабната хиперзвукова ракета „Циркон“. Изданието Military Watch

...
Медиите оцениха тестовете на противокорабната хиперзвукова ракета „Циркон“.
Изданието Military Watch
Коментари Харесай

Military Watch: Хиперзвуковата ракета "Циркон" я наричат революция във военноморската война

Медиите оцениха тестванията на противокорабната хиперзвукова ракета „ Циркон “.

Изданието Military Watch се заинтересова от стартирането на свръхзвуковата крилата ракета "Циркон " от фрегата "Адмирал Горшков " в Баренцово море.

Припомняме, че по-рано беше обявено, че като част от тестванията, тя сполучливо порази наземна цел, преодолявайки 500 километра.

Авторът отбелязва, че в бъдеще, с изключение на фрегати и подводници, Циркон ще въоръжи бойните крайцери от плана 1144 "Орлан " след модернизацията им. Той ще размени остарелия и по-тежък P-700 "Гранит ".

Новите ракети са освен доста по-ефективни, само че и по-компактни. Така че, те могат да бъдат настанени на кораба повече.

Що се отнася до фрегата „ Адмирал Горшков “, тя в този момент е единствената в своя клас в работа на съветския флот. Предвижда се построяването на още няколко кораба по този план.

Ракетите "Циркон " доста ще усилят мощността му. Те са способни да удрят цели на разстояние повече от 1000 километра със скорост 9 Machs. Това ще разреши на фрегата да унищожи по-големи военни кораби при положение на прецизен удар от първия път.

По своите благоприятни условия Циркон надалеч превъзхожда ракетите на другите сили. Най-близкият й съперник през днешния ден е китайският YJ-18. Но той е стеснен до Mach 3 и обсег от 550 километра. А западната остаряла дозвукова ракета Harpoon е три пъти по-слаба от Циркона.

Това ще обезпечи на съветските военни кораби чудесно преимущество в обозримо бъдеще.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР