Медът е наричан нектар на боговете, познат е още от

...
Медът е наричан нектар на боговете, познат е още от
Коментари Харесай

Да знаете, че този продукт е фалшив, акo през зимата го има в магазина

Медът е именуван " нектар на боговете ", прочут е още от античните египтяни и е бил употребен поради богатия си усет и мощната лечебна стойност.

" България създава голямо количество мед, а потреблението в страната е прекомерно ниско. Големи количества пчелен мед остават неосъществени и се принуждаваме под разнообразни форми ние да го продаваме, с цел да може да се употребява от хората ", съобщи ръководителят на Управителния съвет на Сдружението на пчеларите инж. Михаил Михайлов в студиото на " България заран ".

Той разясни, че медът е третият най-подправян артикул в страната. Много постоянно към него бива добавян избран царевичен артикул, захарни сиропи, нишесте и други.

" По външен тип мъчно може да се дефинира качествата на един мед. Има си методики, по които се изследват свойствата. Той може да бъде както кристализиран, по този начин и захаросан или течен. В взаимозависимост от наличието му и според от чистотата му той рано или късно може да кристализира ", добави инж. Михайлов в ефира на Bulgaria ON AIR.

По негови думи по това време в страната не би трябвало да се намира течен мед.

" В този зимен сезон, в случай че в магазина продават течен мед, това значи, че той е подгряван, декристализиран, тъй като по това време мъчно може да има подобен мед ", безапелационен е гостът.

Инж. Михайлов добави, че върху меда би трябвало да има етикет, който би трябвало да съдържа номера на документа и със съответния документ могат да се видят индикаторите.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР