Мед и прополис: помагат при много заболявания Натуралният пчелен мед

...
Мед и прополис: помагат при много заболявания Натуралният пчелен мед
Коментари Харесай

Мед и прополис: помагат при тумори, ревматизъм и шипове

Мед и прополис: оказват помощ при доста болести

Натуралният пчелен мед е неповторим хранителен артикул с отлични вкусови и хранителни качества. Наред с това, неговите лечебни свойства са необятно известни. Трудно е да се каже от кой момент хората са почнали да употребяват меда като лекарство, само че е известно, че този скъп артикул постоянно е бил на масата.

Туморни болести
С помощта на апитерапията към този момент е допустимо да се влияе доста върху тези болести и в някои случаи освен да се усъвършенства положението на пациента, само че и да се излекува.

За лекуване на рак на гърдата се прибавя 1 супена лъжица мед към 1 чаша сок от калина. Пийте 1 час след хранене 1/4 чаша заран и следобяд.

При това заболяване оказват помощ и смлени цветове невен с мед на усет. Приемайте заран, следобяд и вечер 30 минути преди хранене по 1 супена лъжица. Курсът на лекуване е 1 месец.

При рак се употребява натурален прополис външно. Затоплете прополиса, оформете дребна палачинка и нанесете върху засегнатото място.

При новообразувания по кожата се предлага използването на мазило от прополис и змийско мляко. Приготвя се от 1 част от сока от змийско мляко и 4 елементи от прополис. Съставките се смесват добре. Полученото средтво се нанася върху засегнатите места, като се ползват превръзки.

Приемайте по 50 капки клеева смес заран, на обяд и вечер 30 минути преди хранене при рак на панкреаса и стомаха.

Заболявания на отделителната система
Простатит, аденом на простатата, везикулит се лекуват като се одобряват по 30-40 капки клеева смес, заран, на обяд и вечер половин час преди хранене.

При енуреза се предлага да се вземе мед с инфузия от жълт кантарион. Една част от натрошената билка се залива с 20 елементи вряла вода и се загрява на водна баня под похлупак за половин час.

След изстудяване и прецеждане, прибавете малко количество преварена вода към инфузията, с цел да компенсирате загубата й поради изпаряването. В получената течност разтворете меда на усет. За дете на 10 години дозата е 1/4 чаша, за възрастен – 1/2 чаша дневно.

В случай на болести, свързани с пикочните пътища, се предлага всекидневно да се употребяват кедрови ядки, смесени с пъстър мед по 1–3 супени лъжици дневно.

Заболявания на опорно-двигателния уред
При болести на опорно-двигателния уред: радикулит, ревматични болки, невралгия и неврит, мускулно инфектиране (миозит), би трябвало да употребявате примес, която се подготвя от мед, сок от репички и алкохол (2: 3: 1). Сместа се съхранява в ледник.

При ревматизъм и артрит най-ефективно е лекуване с пчелна отрова. Пчелите се слагат на най-болезнените места. През месеца провеждайте курс на лекуване, като започнете с 1 ужилване дневно и последователно увеличите до 20.

Пчелното ужилване е противопоказно при свръхчувствителни към пчелна отрова, туберкулоза, болести на панкреаса и черния дроб в острата фаза, инфекциозни болести, психологични болести, безсилие, гнойни болести и сепсис, болести на кръвта, болести на бъбреците и централната нервна система, сърдечно-съдови болести.

Трябва да се има поради, че апитерапията би трябвало да се прави с непрекъснато следене на измененията в кръвта и урината.

Ако лабораторните проучвания разкрият патология, лекуването с ужилване на пчели би трябвало да бъде прекъснато.

Шипове в петата се лекуват с паста от брашно и мед (1: 1). За да извършите това, нанесете сместа и оставете за една нощ.

Това лекуване се прави за 2 седмици. Приемайте по 20 капки клеева смес 3 пъти дневно с малко количество вода.

Мед и прополис – два продукта с невероятни качества.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР