Мечтата на госпожа Бошева – президент на клуб по художествена

...
Мечтата на госпожа Бошева – президент на клуб по художествена
Коментари Харесай

Мария Калангерова: Мечтата ни е турнира „Жулиета Шишманова“ отново да стане част от веригата Гран При



„ Мечтата на госпожа Бошева – президент на клуб по художествена гимнастика „ Черноморец “ – Бургас е шампионата Жулиета Шишманова още веднъж да стане част от веригата Гран При. Тя от години се пробва да направи шампионата още веднъж интернационален. Всичко е въпрос на договаряния – федерацията в лицето на госпожа Илиана Раева- тя ще бъде щастлива в случай че можем да го организираме взаимно, господин Николов – кмета на Бургас, който също има доста сериозен интерес. Истината е, че би трябвало да имаме спортно оборудване в града, което да дава отговор на стандартите на Международната федерация, за това се надявам, че тези договаряния ще продължат откакто стартирането в употреба на „ Арена Бургас “, това съобщи особено за БНР Мария Калангерова – старши треньор в КХГ „ Черноморец “ и член на Треньорската комисия към БФХГ.

От 18-ми до 21-ви март Спортна зала " Младост " ще бъде хазаин на държавното състезание " Жулиета Шишманова ". Стилияна Николова, Катрин Цонева и Валерия Ватова ще пропуснат конкуренцията поради травми, само че в борбата за оценките ще се впуснат Боряна Калейн и Катрин Тасева, който ще показват България в кръга за международната купа по София от 26 до 28 март. В националният шампионат ще взе участие и Татяна Воложанина.
Сложната пандемична обстановка в Бургас и в страната шампионата ще се организира в три дни, вместо в четири дни.

Тази смяната наложи демонстративното присъединяване на националния отбор (жени)да бъде преместено в петък, вместо да се състои в събота.

„ Искам да благодаря на отдел „ Спорт “  към община Бургас в лицето на Веселина Деведжиева, на ръководителят на непрекъснатата комисия по спорт Йордан Георгиев, на Росина Атанасова – генералния управител на БФХГ и на  доктор Паздеров - шеф на РЗИ-Бургас, които направиха всичко допустимо този шампионат да се организира, макар наложените ограничаващи ограничения. Благодаря им, тъй като по този начин децата ще могат да осъществят положения труд “, показа още Клангерова.

Главен арбитър на шампионата ще бъде трикратната международна шампионка, член на Търговска колегия към FIG и почетен президент на БФХГ Мария Гигова.

Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР