Мечо Пух е казал: Колкото повече, толкова повече. Тази фраза,

...
Мечо Пух е казал: Колкото повече, толкова повече. Тази фраза,
Коментари Харесай

Никой не подозира, че това са най-полезните храни в света

Мечо Пух е споделил: „ Колкото повече, толкоз повече ”. Тази фраза, сякаш се запечата в съзнанието ни и постоянно я асоциираме с тези потребни храни, които всеки би трябвало да приема.
Истината е, че колкото по-често и в по-големи количества ги похапваме, толкоз по-добре за нас самите.
Съществуват безчет супер храни, които спадат в категорията „ потребни ”. Някои от тях обаче превъзхождат останалите и наложително би трябвало да са на трапезата.
Сигурни сме, че наличието на някои от храните в листата ще ви изненада.

Ето кои са те:
Кокосов орех
Тази храна разрешава да я консумирате като плод, сок или масло за козметични и кулинарни цели. Вкусовите и хранителни качества на кокоса напълно не отстъпват на антибактериалните и противоинфекциозните му свойства.
Грозде
 Списък на супер потребни храни Списък на супер потребни храни
Всички ние знаем, че здравето ни зависи от доста неща, а храната, която одобряваме, е измежду най-важните от тях. Ето лист на най-полезнит...
Няма значение дали е бяло или алено, плодът съдържа доста витамини и е извънредно потребен за човешкия организъм. Внимавайте обаче с количествата, които приемате, защото гроздето е с високо наличие на калории.
Люти чушлета
За някои хора лютите чушлета са извънредно неприятни, поради самата им лютивина. И все пак обаче ви предлагаме да положите усърдие и понякога да гризвате, въпреки и минимални количества.

Съставката капсаицин, която им придава лютивия усет, е измежду нaй-мoщнитe антиоксиданти.
 Храните, които децата ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да употребяват Храните, които децата ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да употребяват
Храната е извънредно значимо нещо и тя би трябвало да бъде точно подбирана, изключително, когато става въпрос за подрастващите. Благодарение н...
Домати
Звучи прекомерно обичайно и евентуално това ни пречи да оценим какъв брой скъпи са те за човешкия организъм. Този плод е свръх богат на ликопен – антиоксидант, който ни защищава от нездравословното въздействие на слънчевите лъчи и способства за това да имаме по-красива кожа.
Чесън
Тази храна е позната на всеки. Освен, че укрепва апетита, чесънът е натурален антибиотик. С него съумяваме да излекуваме всевъзможни вируси и инфекции.
Не забравяйте да го добавяте към сосове, салати, ястия или да го похапвате в чист тип. С него ще се чувствате доста по-здрави!

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР