Братята Борис и Петър Минчеви, на 8 и 10 години,

...
Братята Борис и Петър Минчеви, на 8 и 10 години,
Коментари Харесай

Двама братя на 8 и 10 години от Пловдив са прочели общо 500 книги през миналата година

Братята Борис и Петър Минчеви, на 8 и 10 години, прочели общо 500 книги през предходната година, бяха отличени за читатели на годината от национална библиотека " Иван Вазов " в Пловдив. В читателските им картони участват разнообразни по тема и род книги, някои от които надвишават възрастта им, уточни при връчването на оценката шефът на библиотеката Димитър Минев. Те получиха грамоти и книги.
Прочетете още
В категорията от 15 до 105 години бе награден Роберто Адинолфи. Той е приключил " Езици и просвета на Източна Европа - съветски и български език " в Неапол, лекар е по славистика при Римски университет „ Сапиенца “ с дисертация на тематика " Софроний Врачански в българското културно Възраждане ". Автор е на публикации и студии, отдадени на българската и източноевропейската просвета и литература. От 2013 година е учител в Пловдивския университет " Паисий Хилендарски ", където води курсове по италиански език, италиано-български културни взаимоотношения и въздействия. Адинолфи благодари и уточни, че за него това е огромен подарък, тъй като през днешния ден има рожден ден.

Връчването на обичайните годишни награди " Читател на годината от 5 до 105 години " на най-активните читатели е част от литературния фестивал „ Пловдив чете 2024 “, съобщи Българска телеграфна агенция. 

Веднага след награждаването бе открита и Третата Национална галерия на Българския комикс на Секция „ Комикс “ към Сдружението на българските художници и Сдружение „ Проектът ДЪГА “. 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР