Мечка предизвика смут сред жителите на габровското село Стоевци.В публикация

...
Мечка предизвика смут сред жителите на габровското село Стоевци.В публикация
Коментари Харесай

Мечка влезе в имот в габровско село, покатери се на дърво ВИДЕО

Мечка провокира ужас измежду жителите на габровското село Стоевци.

В обява във Facebook се показва, че дивото животно е навлезнало за следващ път при хората в село Стоевци.

Твърди се, че всяка вечер мечката навлиза в парцела на Гатьо Гатев. Дивото животно нанася сериозни вреди и унищожава плодни дървета в парцела. Хората от прилежащите обитаеми парцели са мощно обезпокоени.

" Очакванията да бъдат взети защитни ограничения след сигнали до разнообразни институции на този стадий са напразни. Няма никаква ответна реакция ", пишат във Facebook страницата на село Стоевци. 

В обявата се показва още, че е изработен механизъм за реакция в такива обстановки, който планува работна група от специалисти в региона на лова, ветеринарномедицинската активност и локалната власт, да реагира при сигнали за поява на кафява мечка в обитаемоте места и да открива дали има опасност за хората или вреди. След което в тези случаи да уведомява виновните институции – Регионалната ревизия по околната среда и водите и Регионалната дирекция на горите.

" Е, по кое време ще се задейства този механизъм? Или с цел да се задейства, с изключение на нанесени имотни вреди, се постанова да има и потърпевш човек? ", питат поданици на селото.

Към поста е прикрепено и видео, на което се вижда по какъв начин мечката се катери по дърво. Кадрите за снимани от камера за видеонаблюдение на 24.08.23 година



Припомнете си, че неотдавна мечка посети и друго габровско село - Жълтеш. Дивото животно не е навредило на локалните поданици и парцелите им, но хората са притеснени и се надяват да бъдат взети защитни ограничения.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР