Майсторите на пълнени чушки имат само ден, за да се

...
Майсторите на пълнени чушки имат само ден, за да се
Коментари Харесай

Жури ще избира най-добрите пълнени чушки на кулинарен фестивал

Майсторите на пълнени чушки имат единствено ден, с цел да се запишат за присъединяване в кулинарния фестивал в град Левски. Срокът за приемане на участници от цялата страна изтича на следващия ден, заяви за Българска телеграфна агенция кметът на Община Левски Любка Александрова.
Тя напомни, че първият по рода си фестивал ще бъде на 31 август, по време на обичайния панаир в града.

Александрова уточни, че нямат възрастови ограничавания към участниците, одобряват поръчки от цяла България на хора, които желаят да показват нещо обичайно или новаторско, което съдържа пълнена чушка, както и други ястия, в които има чушка, без значение дали е сурова или термично обработена. Най-добрите ще бъдат определени от жури с ръководител Катето Евро, и от публиката, която също ще дегустира, и ще получат награди - украшение във формата на чушка - златна, сребърна или бронзова, направено от занаятчия ювелир, добави кметът.

Идеята е да подтикваме обичайното хранене и връщането към кулинарното завещание на българина, да възпитаваме положително отношение към храната, както и предпочитание човек самичък да се опита да си подготви здравословна и питателна нашенска храна, акцентира Любка Александрова.

До на следващия ден искащите да вземат участие в надпреварата ще могат да се запишат на адрес: [email protected] и в Общинския отдел "Образование, просвета и спорт "/0885-372-220/.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР