Майстори на кожени изделия, грънчарство и ракита, произведения на изкуството

...
Майстори на кожени изделия, грънчарство и ракита, произведения на изкуството
Коментари Харесай

Арт базар в Бургас: Артисти и творци показват произведения на изкуството

Майстори на кожени произведения, грънчарство и ракита, творби на изкуството - картини и пластики, дизайнерски чаши от полимерна глина, красиви декорации за чанти и раници, истински аксесоари от плъсти - хилядолетна техника за направа на произведения от вълна, дизайнерски бижута, плетени играчки, цветя от полиестер, музика и изобразяване ще оживят още веднъж уличката на изкуствата „ Алеко Константинов ”.

Второто издание на Арт базар ще зарадва бургазлии и посетители на града в два поредни дни, 8 и 9 април - петък и събота, в часовете от 11:00 до 17:00. Със собствен книжовен ъгъл ще се включи Издателска къща „ Знаци “.

Тук четящите бургазлии ще открият книгата за чешита Петьо Пандира, автобиографичната книга на маестро Стефан Диомов - „ Белите и черни клавиши на моя живот “, доста забавни бургаски създатели и книги за деца, свтрзани с морето и природата.

Впечатляващата стена за оцветяване с размери 10 кв. метра още веднъж ще е разполагаем на малчуганите, които обичат да съчетават цветовете, а резултатът ще е красива картина, основана от десетки сръчни ръчички. Темата на събитието е „ Празнувай и рисувай Черно море “.

И в двата дни в новото пространство ще бъдат изложени ръчно направените сувенири на „ Морски знаци ”, авторски бижута, картини и пластики на изложба „ Богориди ”, ръчно плетените играчки на Мария Кирякова.

Свои творби на изкуството ще показа и известното семейство художници Гари и Ели от изложба “GАRYELI ”. Гинка Минева ще покаже ръчно направени цветя от метал и полиестер.

По традиция в Арт базара със свои творби ще се включат и студенти от Филиала на Националната художествена академия, а надареният Иван Грозев ще рисува занимателни шаржове.

Посетителите ще се срещнат с Красимир Щерев, който е измежду одобрените имена в занаята кожарство и кожухарство. Продукцията му включва пантофи, гривни, шапки и други.

В петък майсторът на ракита Станко Киров ще покажа тънкостите на тази антична техника, а атрактивният занаятчия грънчар Явор Топалов ще показа забавна техника в основаването на творби от глина, съчетавайки старите обичаи и модерните течения в изобразителното изкуство.

Тони Видева ще покаже своите авторски морски творби, а Стефка Костадинова ще зарадва посетителите с дизайнерски чаши и бижута. Посетителите на базара ще научат и за последните настоящи трендове в татуировките, ще чуят съвещания и рекомендации от експертите от Tattoo Club Burgas.

Семейна Бакалия ще презентира здравословни, домашно приготвени храни и питиета от еко земеделие и отглеждане на животни. На 9 април - събота Фолклорна група към Фондация „ Шанс за децата на България “, с началник Мария Халачева, ще изнесат празничен концерт от 11:00 часа.

Събитието се провежда от Общината, Дружеството на бургаските художници, Регионална занаятчийска камара и Филиала на Националната художествена академия.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР