Майката на легендарното детско музикално шоу "Като лъвовете" Катя Кисимова

...
Майката на легендарното детско музикално шоу "Като лъвовете" Катя Кисимова
Коментари Харесай

Създателка на легендарно предаване загина нелепо

Майката на именитото детско музикално шоу "Като лъвовете " Катя Кисимова е починала неуместно в злополука на 73-годишна възраст. Тъжната новина заяви водещият на предаването Николай Априлов.

"Днес изпратихме Катя! Какво да кажа! Болка и сълзи! 38-години дружно, до през днешния ден ", написа във фейсбука си режисьорът.
Малко по-късно той разкри детайлности за случая: "На Задушница, рано сутринта, разхождайки кучето си, е блъсната от автомобил на ъгъла на "Сливница " и "Христо Ботев ". Заедно създадохме предаването през 1991 година. Катя Кисимова се грижеше за кастинга на "лъвчетата "и техния репертоар! Сърцата и отдадена на работата си, тя беше в действителност Майката в нашето огромно семейство. "
От полицията потвърдиха, че дамата е починала на място при удара в 7:55 ч на 15 юни 2019 година. Възрастен мъж с елементарна кола пътувал в посока Сточна гара, когато по несъобразителност я прегазил. той е останал на място, извикал е органите на реда и чака своята присъда.

Екатерина Георгиева Малякова е цялостното име по документи на Катя Кисимова. Тя е родена на 9 декември 1945 година и по специалност е сценарист. В "Като лъвовете " тя е разкрила десетки гении, като измежду най-известните са рапърът Криско и фолк-певицата Мария.
Габровецът е измежду дългогодишните участници, изпълнявал песни на "Рики е Повери " дружно с Марин Русинов, който в този момент е в Музикалния спектакъл във Велико Търново, и малката-голяма Светлана Трифонова, която неотдавна стана майка, само че продължава певческите си изяви с групата си.
"За мен "Като лъвовете ", Ники Априлов и Катя Кисимова са стартът на желанието ми да пея, на певческата ми кариера. Първата ми демонстрация като дете в никакъв случай няма да я не помни. Бях с 40 градуса температура, само че той ме хвана за ръка, овладях се и си изпях песента. Това са едни хора, които обичат децата. Развиваха децата - диалект, дикция, работа в студиото. Винаги го помня с усмивката, къдриците, възприятието за комизъм и момента, в който влезе и той не е в въодушевление, някой нещо не е направил. Става, скарва се и всичко замръзва. Той ще остане същинското начало за мен. Днешните хора зад мен би трябвало да са му признателни ", споделя Мария.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР