Майк Помпейо и йорданският външен министър Айман Сафади Държавният секретар

...
Майк Помпейо и йорданският външен министър Айман Сафади Държавният секретар
Коментари Харесай

Помпейо: Мирът между израелци и палестинци все още е приоритет за САЩ


Майк Помпейо и йорданският външен министър Айман Сафади

Държавният секретар на Съединени американски щати Майк Помпейо съобщи, че уреждането на палестинско-израелския спор остава приоритет за държавното управление на президента Тръмп, въпреки и то да не е според с оценката, че този спор е основната причина за неустойчивостта в Близкия изток, съобщи Асошиейтед прес.

Помпейо направи изказването си в понеделник в йорданската столица Аман. Той прикани палестинците да се върнат към договарянията с израелците с думите, че Съединени американски щати са отворени за споразумяване на спора посредством така наречен двудържавно решение, т.е. посредством съществуването на две страни. Помпейо назова този вид за решение " евентуална развръзка ".

Държавният секретар не насочи рецензии към израелските управляващи за дейностите им при оправянето с всеобщите палестински митинги по границата сред Израел и Газа през последния месец. Той съобщи, че Съединени американски щати изцяло поддържат правото на Израел да се пази.

В хода на двудневната си аудиенция в Израел и Йордания държавният секретар не се срещна с нито един палестински представител, отбелязва Асошиейтед прес.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР