Мая ЙОВАНОВСКАНа служебния кабинет вече му пари под крачетата, защото

...
Мая ЙОВАНОВСКАНа служебния кабинет вече му пари под крачетата, защото
Коментари Харесай

Тъпо упорство

Мая ЙОВАНОВСКА
На служебния кабинет към този момент му пари под крачетата, тъй като направиха всичко допустимо да няма бюджет за тази година още от 1 януари, и в този момент тази ще е първата работа на новото Народно заседание. По висичко проличава, че става все по-трудно всеки месец с тази една дванайста от миналогодшния бюджет. Пък и единствено преди дни на финансовата министърка Росица Велкова й се наложи да признае за дупка в бюджета, отворила се през първите три месеца, която е от близо 690 млн. лева. 
И по този начин инатът на служебната власт против правенето на нов бюджет мина за няколко месеца от едната прекаленост в другата. За да стигнат до тюхкане и тръшкане какъв брой незабавно ни е нужен нов бюджет. А обвързвано ли е всичко това с обстоятелството, че за пръв път от над 30 години пенсионерите у нас няма да получат великденски добавки?! Нито лев за най-бедните пенсионери в Европейски Съюз на тези убийствено високи цени на храните и на всичко останало. Даже нямаха смелостта да го оповестят - я министър-председател, я финансов министър, я обществен. А си измиха ръцете с едно малко административно известие от Национален осигурителен институт.
Имало е съществени рецесии и дребни кризички, само че в никакъв случай българският пенсионер не е оставал без тази дребна помощ от страната. Става въпрос за малко над 2 млн. души, на които, абе по 10 лева да дадеш, значи жълти стотинки за хазната. Но както е тръгнало и такава няма да бъде отделена от страната. Заради една нелепост, поради едно жалко твърдоглавие, поради непредвидливост да погледнеш напред, въпреки и не доста надалеч, единствено пред носа си.
Впрочем преди броени дни Финансовото министерство изплати близо 2,3 милиарда лева външен дълг, издаден през не чак толкоз далечната 2016 година С този дълг ни " уреди " вторият кабинет на ГЕРБ. 
След няколко месеца капризи на служебната власт в този момент топката се трансферира в новите депутати - бързо да одобряват настояща, съответна план-сметка на страната. 
 
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР