Небето в София пак стана черно. Започна да трещи и

...
Небето в София пак стана черно. Започна да трещи и
Коментари Харесай

Черно небе! Град като яйце смаза Нова Загора, иде нова буря

Небето в София отново стана черно. Започна да трещи и да вали. Градушката в София бе малко, само че наситена. В страната обаче бе същински пъкъл.

Град по-голям от яйце се изсипа от небето, убивайки домашни птици. Нова Загора разгласи злополучие след лятната стихия нощес. Страшни видеа изпълниха мрежата.

Градушката в Шумен

Ледените парчета, които се изсипаха над региона, тук-там бяха по-големи и от яйце.

Има скъсани електропроводи на няколко места в града.

Възрастен мъж на 75 години беше избавен от наводнен сектор под мост, където е бил с колата си.

Градушката в Ловеч

Кризисен щаб е основан в града, който ще би трябвало да опише вредите. Продукцията на хората е унищожена.

Днес в Нова Загора е разгласен неучебен ден. Има вреди по учебни заведения и жилищни здания.

Множество сигнали за паднали дървета и клони са получени в пожарната работа в Казанлък след мощната стихия. На терен са няколко пожарни екипа, както и спешни екипи на Община Казанлък и на Агенция ``Пътна инфраструктура``, съобщи БГНЕС.

В Казанлък вреди са нанесени от мощния вятър, а в обитаемоте места в района е валяла градушка. Два пожарни екипа са в град Шипка, където има голям брой паднали дървета и клони, както и наводени къщи и нанесени вреди по коли и покриви.

В същото време градушка с величина на яйце нанесе вреди в Ботевград и близките села. Първоначалната информация е за изпочупени керемиди и прозорци. Повредени са коли, има и унищожена годишна продукция, паднали дървета и клони. Има убити от ледените парчета птици.

Преди това след мощната стихия с градушка в сряда вечерта стартира премахване на вредите. Късно нощес кметът на Велико Търново Даниел Панов свика незабавно спешния щаб, а през днешния ден три общински комисии посетиха всички региони на града и обитаемоте места, от които има подадени сигнали за вреди, с цел да се направи оценка на провалите и да се търси метод за отплата на потърпевшите, заяви Нова тв.

Силният вятър отнесе покрива на учебно заведение „ Вела Благоева ”. Днес там ще е неучебен ден, защото стартират ремонтни действия.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР