Мая Манолова и Николай Хаджигенов от „Изправи се! Мутри вън!“

...
Мая Манолова и Николай Хаджигенов от „Изправи се! Мутри вън!“
Коментари Харесай

„Изправи се! Мутри вън!“ вече се изпокараха


Мая Манолова и Николай Хаджигенов от „ Изправи се! Мутри вън! “ размениха много остри реплики и даже взаимни закани. Поводът за разкол в обединението бе изявление на адв. Хаджигенов от по-рано през днешния ден, че без Българска социалистическа партия партиите на митинга няма да съумеят да „ убият ламята “ ГЕРБ, както и че е подготвен да стане министър, в случай че би трябвало.

По-късно денем Манолова свика брифинг, на който разгласи, че изцяло се разграничава от думите на Хаджигенов. Каза даже, че не било наложително той да е част от парламентарната група на „ Изправи се! Мутри вън! “, в случай че „ счита да става министър с поддръжката на ГЕРБ и на Движение за права и свободи.

" Изразеното от господин Хаджигенов мнение тази заран по националната телевизия е негово персонално мнение, което по никакъв метод не ангажира обединението " Изправи се! Мутри вън! ", отсече още Манолова.

Нееднократно в предизборната акция сме декларирали ясно, че нито ще даваме поддръжка, нито ще търсим поддръжка от ГЕРБ и Движение за права и свободи. В диалози и пазарлъци с партиите на статуквото не влизаме. С ГЕРБ, Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия в пазарлъци за държавно управление не влизаме. Г-н Хаджигенов беше съпредставляващ обединението " Изправи се! Мутри вън! дружно с мен до провеждането на парламентарните избори. Предстои да се образува парламентарната ни група, която ще избере свое управление и свои представители, които ще показват мнението на парламентарната група. Всъщност не е наложително господин Хаджигенов да е част от тази парламетнарна група, изключително в случай че счита да става министър с поддръжката на ГЕРБ и на Движение за права и свободи, не скри гнева сиМанолова.

По думите ѝ: „ Нито един от определените депутати, който си разреши да влиза в сделки за министерски кресла, постове и позиции, няма да бъде част от парламентарната ни група. Казали сме ясно, че водим диалози, ще водим диалози с " ИТН " и " Демократична България " за общи дейности след влизането ни в Народното събрание. Казали сме ясно какви ще бъдат първите стъпки на " Изправи се " след влизането ни в Народното събрание.

Тя уточни, че в случай че някой е решил да се жертва да е министър, може да го направи в персонално качество.

Николай Хаджигенов не остана задължен и дефинира изказванията на Мая Манолова като " говорене на характерен политик " и я упрекна, че прикрива истината от гласоподавателите на обединяването.

" Така приказват същинските политици. Те приказват едно, а вършат друго. Това, което споделят те, е тъкмо толкоз свястно, колкото и това: " Ние няма да вземем гласовете на ГЕРБ, Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия ". И по какъв начин ще стане това? Дончева ще застане...на единия вход на Народното събрание, Манолова на другия и ще ги спрат с телата си? ", разяснява Хаджигенов пред БНР.

Николай Хаджигенов разгласи, че е подготвен да стане министър. Той сподели, че без представителите на частта " Мутри вън ", до съставянето на обща парламентарна група с „ Изправи се.БГ “може и да не се стигне.

Единствената опция е без нас да няма парламентарна група " Изправи се! Мутри вън! ". И ще има обособени депутати - Манолова, Дончева, Хаджигенов и по този начин нататък, продължи той.

Адвокат Хаджигенов удостовери, че е провел неофициални диалози с управлението на партия " ИТН ".
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР