Мая Манолова и Демократична България се държат като Мили Ванили-

...
Мая Манолова и Демократична България се държат като Мили Ванили-
Коментари Харесай

Цонев: ДБ са като Мили Ванили - те танцуват, а отзад пее П...

Мая Манолова и " Демократична България " се държат като " Мили Ванили " - те танцуват, а откъм гърба пее Прокопиев. Тази прилика със абсурда към известният дует в предишното, на чийто студийни записи на групата пеят певци-дубльори, направи пред Нова телевизия зам.-председателят на Движение за права и свободи Йордан Цонев.

За Движение за права и свободи тематиката за канадското поданство на министъра на стопанската система Кирил Петков към момента не е завършила.

" Интересува ни към датата 12-и май, когато президентът разгласява своя декрет за назначение на служебния кабинет - имал ли е двойно поданство Кирил Петков, или е нямал - към тази дата. Конституцията категорично повелява, че жители с двойно поданство не могат да имат двойно поданство и да бъдат министри. Това е, което ни интересува”, изясни Цонев.

Процедурата по освобождение от поданство не завършва с датата на подаването. Това стана ясно на всички. Интересува ни към датата 12-и май имал ли е двойно поданство. И това поставя точка на тематиката, посочи Цонев.

Зам.-председателят на Движение за права и свободи сподели, че президентът Румен Радев няма по какъв начин да избяга от отговорност, в случай че е знаел, че Кирил Петков е имал двойно поданство. „ Пред нас президентът удостовери, че преди да го назначи го е питал „ Какво носи в сърцето си”, а не носи ли си паспорта - върнал ли го е? И той му е дал отговор, че носи България и президентът сподели на нашата парламентарна група, че това е било задоволително, с цел да го назначи”, уточни Цонев.

По думите на Цонев Радев е посочил своята „ етническа нетолерантност” с въпроса си към водача на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ - „ Коя е неговата родина-майка?”, който президентът зададе по време на консултациите с партиите. „ Целият турски етнос го приема по този начин, тъй като ни заляха с имейли и позвънявания. Те одобряват това лично”, уточни той. Той персонално за два дни е получил над 80 есемеса от възмутени членове на Движение за права и свободи.

Относно съмненията на Петков - че Движение за права и свободи, ГЕРБ и „ Има подобен народ” играят отборно против него, зам.-председателят на ПГ на Движение за права и свободи сподели: „ Няма координирана офанзива и няма отборна игра и не може да има”, безапелационен е Цонев.

" Ние не можем да вършим никакви описи и да взимаме ограничения по " Магнитски ". Санкциите важат единствено на територията на Съединени американски щати. Това, което се прави у нас, са произволи. Подписали сме контракт за действие на Европейски Съюз, а там законът споделя това - не може да постановяваме наказания самосиндикално на жители тук ", безапелационен е Цонев. „ Движение за права и свободи се бори да потвърди, че той (Делян Пеевски- б.р) е несправедливо в тези описи. Правим го по законов път - пишем писма и чакаме отговори. Искаме обстоятелства и данни за неговите нарушавания. Интересното е, че на всички места споделят, че няма данни и не знаят за такова нещо - българските институции. Кого да питаме - Иво Прокопиев ли? Адвокатите на Пеевски в Съединени американски щати питат финансовото министерство и американското държавно управление, тъй като тук се стартира подправена теза, че ограниченията са необжалваеми. По наш път желаеме да знаем има ли данни за осъществени такива неща от господин Пеевски. Засега отговорите са - няма”, разяснява Цонев.

Според него партиите съзнателно си трансферират виновността за това, че към този момент пети месец страната ни няма държавно управление.

" Движение за права и свободи не желае да върви на избори, а да има постоянен кабинет. Отговорността е на партиите на смяната и митинга. Те обаче не вършат държавно управление. Обръщам се към българите - в случай че желаете смяна, то не гласувайте за тези партии, които към този момент близо половин година ни вкарват в рецесия и ни демонстрираха, че не могат да осъществят държавно управление ", сподели той.

Според него президентът Румен Радев е отговорен, че няма държавно управление. " Президентската институция е замислена като посредник. Когато има рецесии, президентът би трябвало да събере страните на една маса. Радев взе страна и не остана честен стожер на смяната. Сега по тази причина той не може да събере всички на една маса. Събира, събира, но съумя единствено 2 партии и половина да подреди на една маса ", сподели той. Обясни, че сега се разиграва спектакъл, с цел да може трите партии от митинга да си трансферират топката и отговорността.

" Ние не желаеме да вървим на избори. Движение за права и свободи желае да има постоянно държавно управление и партиите на смяната - те не могат да я създадат. в два мандата не могат да излъчат нищо. Слага се на масата една платформа за промени и се питат всички ", сподели още Цонев.

Движение за права и свободи може би ще поддържа бюджета на първо четене, с цел да даде ход на процедурата. После обаче ще направи оферти за промени, тъй като той е " извънредно нескопосано изработен ".

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР