Материал на Краси Панов Българските волейболни фенове са феноменални! Доказаха

...
Материал на Краси Панов Българските волейболни фенове са феноменални! Доказаха
Коментари Харесай

Седмият играч на България има само победи на Евроволей 2023

Материал на Краси Панов

Българските волейболни почитатели са феноменални! Доказаха го още веднъж по време на Европейското състезание за мъже, на което България и Варна са съдомакин дружно с Италия, Северна Македония и Израел. Признават го и представителите на гостуващите тимове и Европейската федерация, които не крият възхищението си от държанието им и поддръжката, която оказват на Пламен Константинов и момчетата му.

Привържениците извършиха до краен лимит зала „ Конгресна “ на Двореца на културата и спорта в първите 5 мача на България. Разграбиха за часове и днешния осминафинал с Франция.



„ Начинът по който почитателите поддържат тима е необикновен. Подкрепят и уредниците, тъй като купуват билети и пълнят залата, когато играе България. Това не е нещо, което виждаш на всички места. Бих им споделила: Бъдете до тима. Защото имате добър тим и работеща федерация. Продължавайте дружно с положителната работа “, сподели пред NOVSPORT.COM Инес Видич, която е ивент управител на шампионата от страна на Европейската волейболна централа.

Селекционерът на националния тим на Словения Джордже Крецу също беше откровено очарован от българските последователи след успеха на отбора му над България с 3:0.

" Шапки долу за българските почитатели, които приветстваха спортсменски и приветстваха и нашите почитатели. Всеки волейболен мач заслужава такава аудитория по трибуните ", сподели Крецу пред уеб страницата на локалната федерация.

Президентът на нашата централа Любомир Ганев, треньорът Пламен Константинов и играчите също се поклониха пред публиката.

Волейболът е един от немногото спортове, който разполага с Национален фенклуб. Негов ръководител е Георги Христов, които провежда последователи на най-хубавите места в залите и вее българското знаме с барабан в ръце.



„ С националните тимове съм от 2009 година Оттогава посещаваме и мачовете във Варна. За следващ път градът, федерацията и Дворецът на културата и спорта се показват на доста високо равнище. Запалянковците от Варна и цялата страна също още веднъж са превъзходни. Българската волейболна аудитория се потвърждава като една от най-искрените и дейните в света. Може би пред нас е единствено полската, където този спорт е вяра “, споделя Жоро.

Идеята за основаване на Национален волейболен фенклуб се ражда точно през 2009 година, когато Христов и компания пътуват до Турция, с цел да поддържат националите ни на Европейското състезание, на което спечелихме бронзов орден.

„ Тогава една група от 60-70 индивида за пръв път усетихме удоволствието от това дружно да поддържаме националните тимове в чужбина. После бяхме на Световното състезание в Италия през 2010 година И преди Олимпийската подготовка, която беше в София през 2011 година се роди концепцията да записваме в съда формален Национален волейболен фенклуб. Защото няма по-хубаво от това в група да съпреживяваме страстите с нашите национали при мъжете и дамите, пък и при подрастващите “, изяснява ни Георги.



Първата публична изява на фенклуба е навръх Олимпийските квалификации, след които тимът ни доближи до 4-о място на Игрите в Лондон.

„ Бяхме и на Олимпийските игри в Лондон. И от този момент една група от хора поддържаме националните тимове в чужбина. А когато играем в България групата ни става още по-голяма “, споделя Жоро.

Тази вечер националният ни тим излиза в 20.30 ч. против Франция в 1/8-финален конфликт от Евроволей 2023. До момента редуваме положителни с недобри игри. В лагера ни обаче има оптимизъм, че „ петлите “ са преодолими, което би ни отворило вратите за полуфиналите, защото на възможен четвъртфинал ще срещнем изцяло преодолимите Хърватия или Румъния.

„ От 2014 година насам националният ни тим демонстрира своенравие. Като ентусиасти сме били очевидци на много тежки загуби, класирания. Турнирът сега също не се отличава от общото ни усещане. Но все пак ние имаме неповторимата опция с 1-2 положителни мача да се промъкнем даже до борба за медалите. И аз съм уверен, че момчетата от националния тим ще създадат всичко допустимо да зарадват освен публиката, която ще е в залата, само че и милионите, тъй като те в действителност са милиони, пред телевизионните екрани “, има вяра в тима Георги Христов.



Националният волейболен фенклуб е на всички огромни шампионати, които са в Европа. Макар и по-рядко, поддържат и юношите и девойките, когато играят отвън България. А това лято те им се отплатиха с отлични резултати, които дават съществени очаквания за бъдещето. У нас по традиция мач на народен отбор не се пропуща.

„ С другите представители на фенклуба си приказваме, че най-много до 2-3-4 години мъжкият ни народен тим, с попълненията, които идват от подрастващите, ще бъде един от главните кандидати за медалите в Европа и сигурно няма да има проблеми да е в 8-ицата на Световните шампионати и Волейболната лига на нациите “, заключва Георги Христов.

Той оставя на тийм мениджъра на националния ни тим Стефан Чолаков две топки за подписи от играчите и потегля забързан да основава организация, която ще помогне на тима да удари Франция на осминафинала.

А българските почитатели досега имат единствено победи на Европейското състезание! Пукат залата по шевовете…








Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР