Матео Беретини сподели подробности относно състоянието на корта и организационните

...
Матео Беретини сподели подробности относно състоянието на корта и организационните
Коментари Харесай

Беретини: Казаха ни да внимаваме с частта от корта, която е откъм морето


Матео Беретини показа детайлности по отношение на положението на корта и организационните проблеми в Неапол. Според първичния проект поставеният под №2 италианец трябваше да дебютира в шампионата през днешния ден, само че серия от отлагания на мачове поради проблеми с настилката на кортовете докара до безпорядък в програмата. В същото време част от тенисистите показаха съществени недоволства от отношението на уредниците.

„ Днес опитахме да упражняваме на централния корт и ни споделиха да внимаваме с частта, която се намира откъм морето. Когато бях в тази половина от корта стоях най-вече на главната линия. Като цяло обаче настилката ми се стори постоянна. Кортът е много муден, само че това е нещо, което чаках “ – разяснява международният №16.

Беретини съобщи, че до момента в който има математически щанс, няма да спре да се бори за класиране на Финалите. Понастоящем италианецът е едвам 15-и в годишната ранглиста и се намира на 840 точки зад Феликс Оже-Алиасим, който сега заема последната позиция, даваща право на присъединяване на шампионата в Торино.

„ Докато не изгубя и математически шансове, няма да спра да имам вяра, че мога да се класирам за Финалите. Предстоят ми три шампионата, които ще са изпълнени с тежки мачове, само че не спирам да се боря, въпреки че годината беше сложна за мен. Дори в случай че не съумея да стигна до Торино обаче ще продължа да преследвам другите си цели – да се показва добре в Париж и да завърша годината допустимо най-близо до Топ 10 “ – разкри миналогодишният финалист на Уимбълдън.

Беретини понижи доста възможностите си за присъединяване на Финалите, отпадайки още на осминафинала във Флоренция след проваляне от Роберто Карбейес Баена в мач, който римлянинът разказа като един от най-слабите в кариерата си. Още тази седмица обаче той ще може да вземе реванш от испанеца, защото двамата ще се изправят един против различен на същата фаза в Неапол. При възможна победа идващият конкурент на Беретини ще бъде Педро Качин или Таро Даниел.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР