Мастиката е много подходящ избор за летните жеги, особено ако

...
Мастиката е много подходящ избор за летните жеги, особено ако
Коментари Харесай

Да си напълним диня с мастика

Мастиката е доста подобаващ избор за летните жеги, изключително в случай че е доста студена и поднесена под формата на любеница. Добре познатата рецепта на любеница и мастика е като за начало доста вкусна композиция, само че би трябвало да се употребява с мярка, тъй като пияната любеница е толкоз хубава и студена, че човек може и да не усети по какъв начин се омайва и напива.

Напълването на динята с анасоновото пиво става в действителност посредством инжектиране със спринцовка. Има няколко разновидността – някои хора я режат, други си пийват мастика и си хапват любеница, само че в действителност под пълнена с мастика любеница се има поради тъкмо това – инжектирана с анасоновото пиво любеница. Звучи по-сложно в сравнение с в действителност е.

Как да си създадем любеница с мастика и какво ни е належащо?

Като за начало наложително би трябвало да разполагате с любеница и мастика, с цел да не се получи някакво комплициране, също така ще ви бъдат нужна огромна спринцовка с игла по опция по-дебела. Ако разполагате с дребна игла и спринцовка пълненето може да ви отнеме прекомерно доста време.

Търпение ще ви е нужно без значение от размера на спринцовката, тъй като инжектирането е мъчно първия път, само че удоволствието, което ще усетите от потреблението след това, ще ви удостовери, че работата по рецептата несъмнено си е заслужавала.

 Сок от Диня

Трябва да инжектирате мастиката в динята, само че е добре да го вършиме на разнообразни места от динята, тъй като може някои части от плода да не съумеят да се напоят, а други да станат прекомерно натрапчиви на анасон.

Ако динята ви е огромна 10 кг, ще ви бъдат нужни литър мастика. Добре е да сложите 100 мл. на кг любеница. Инжектирате алкохола деликатно и постепенно в плода. След като свършите незабавно прибирате динята в ледник и я оставяте хубаво да се изстуди, а и мастиката да се разпредели – дано да постои най-малко 4 – 6 часа.

След това я нарязвате, както ви харесва и я режете по принцип и си похапвате на драго сърце и мярка.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР