Масово не вярваме на българските институции. Такъв е изводът от

...
Масово не вярваме на българските институции. Такъв е изводът от
Коментари Харесай

Масово не вярваме на институциите. Радев е най-поляризиращата личност в обществото

Масово не имаме вяра на българските институции. Такъв е изводът от извършено от " Маркет линкс " изследване на публичните настройки. Според данните недоверието по отношение на държавното управление е 52%, по отношение на прокуратурата - фрапиращите 67%, съдът и Народното събрание също се употребяват с близо 70% съмнение. Президентът Румен Радев пък е най-разделящата персона в обществото ни. 
Едва 20% от хората имат вяра на кабинета " Денков - Габриел ", демонстрира изследването. 28% от хората не могат да решат по какъв тъкмо метод правят оценка актуалните ръководещи.
 
Огромно усещане прави недоверието в прокуратурата. Само 9% имат вяра на обвиняването, до момента в който голям дял - 67% от обществото не има вяра. Съдът и Народното събрание са другите две институции у нас, които са с голямо съмнение. На Темида имат вяра едвам 12% от хората против 64%, които по никакъв метод не разчитат на съда. Народното събрание пък се употребява единствено с 11% доверие по отношение на 68% съмнение. 
 
Правят усещане настроенията във връзка с политическите фигури в страната. Докато има ясна разлика сред хората, които имат вяра или не имат вяра на премиера Николай Денков и вицепремиера Мария Габриел, президентът Румен Радев се оказва изключително поляризиращ. 
 
25% от запитаните в изследването на " Маркет линкс " показват, че имат вяра на Мария Габриел. По отношение на акад. Николай Денков доверието е 25%. Недоверието надлежно в Габриел и Денков е 48% и 51%. 
 
Категоричност има и в отношението по отношение на Бойко Борисов, Асен Василев, Кирил Петков, Костадин Костадинов, Корнелия Нинова, Христо Иванов. Всеки от тях се употребява с фрапантно съмнение, което надвишава 60%. Същевременно доверието по отношение на водачите на партиите е под 21%. 
 
" Въпросът е какво ще се случи на локалните избори. Иначе като цяло напрежението като че ли спада, тъй като се вижда, че стартират да се реализират резултати въпреки и в обособени области ", сподели още Живков.
 
Нещата обаче не стоят по този безапелационен метод за президента Румен Радев. 41% имат вяра на президента, само че 38% са на мнение, че той е недоверчива персона. Разликата е минимална.
 
" Има специфики и нюанси. Понастоящем президентът се движи към един паритет условно казано. Тоест едно разделяне в обществото има във връзка с неговата оценка. Трябва да напомним, че това е доста друга картина от тази, която наблюдавахме да кажем към избирането на президента, когато още веднъж имаше резултати от над 50%. В този смисъл подобен един публичен консенсус по утвърждението на президента наподобява загубен. Държавният глава измежду едни печели, само че измежду други губи. Той предизвика някакъв тип поляризация, която наподобява стартира да въздейства много по-сериозно ", разяснява социологът Добромир Живков пред bTV.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР