Масовите събития като фестивали, концерти, спектакли, кинопрожекции са едни от

...
Масовите събития като фестивали, концерти, спектакли, кинопрожекции са едни от
Коментари Харесай

Лятно кино „Орфей“ се присъедини към семейството на Събития #БезОтпадъци

Масовите събития като фестивали, концерти, спектакли, кинопрожекции са едни от най-приятните моменти в живота на всеки град.

Но с изключение на позитивните страсти, те носят със себе си и доста боклуци. Проектът на BG Бъди деен – Партньорство за красива и чиста България, част от дълготрайната програма _Място България подкрепя огромни събития в цялата страна с концепцията да помислим за отпечатъка, който оставяме след себе си до момента в който се забавляваме и по какъв начин можем да го избегнем. Целта е да бъде наложена просвета на образуване на събития с ПО-МАЛКО боклуци, като се ангажират уредниците и посетителите да събират разделно своите боклуци и да ги върнат за преработване.

За да насърчат намаляването на отпадъците, екипът на отдел „ Култура, археология и културно завещание “ на община Пловдив, който ръководи Лятно кино „ Орфей “ и Сдружение „ БГ Бъди деен “ ще си сътрудничат още веднъж, като този път мястото не е ДК „ Борис Христов “, а Лятно кино „ Орфей “. Днес там бяха сложени жълти и сини контейнери, предопределени за разделно събиране. Целта е публиката на Събития #БезОтпадъци в Лятно кино „ Орфей “ да се замисля какво оставя след себе си и че заниманието не би трябвало да вреди на околната среда. Предстоят и разнообразни интензивности в поддръжка на самодейността.

Цветът на контейнерите – жълти и сини изцяло подхожда на новите седалки и интериора на лятната сцена. Съвсем неотдавна, всички седалки бяха заменени с нови, жълти на цвят. Ново и съвременно е и електрическото табло. Преди началото на сезона беше осъществен козметичен ремонт – боядисване и ободряване от екипа на Оперативна програма „ Жилфонд “. Районът се почиства всекидневно от Оперативна програма “Чистота “, а шубраци, дървета и алеи се оформят от Оперативна програма „ Паркове и градини “.

Чисто нова огромна шатра до сцената, обособена за гардеробна и зона с мека мебел за улеснение на артистите, които гостуват, бе дарена от КЦМ 2000 АД още преди началото на сезона. Най-дългогодишният и великодушен донор на културния бранш в Пловдив, (и не само), и този път даде безусловно своята поддръжка. Предстоят още усъвършенствания, както и пускане на процедура за отдаване на заведението към обекта.

През цялото лято и до късна есен на сцената на Лятно кино „ Орфей “ пловдивчани и посетители на града имат опция да се насладят на богата стратегия от театрални, концертни, кино и други събития.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР