Масови празненства на открито с милиони посетители, лазерни спектакли и

...
Масови празненства на открито с милиони посетители, лазерни спектакли и
Коментари Харесай

Милиони по улиците, сексуални посегателства и пожари при идването на 2018 по света

Масови празненства навън с милиони гости, лазерни спектакли и значително произшествия съпътстваха посрещането на 2018 в целия свят. 

Близо 2 милиона души участваха на известното събаряне на топката на " Таймс скуеър " в Ню Йорк при температури под минус 12 градуса. Американският президент Доналд Тръмп предсказа, че 2018 година ще бъде " фантастична ".

Френската столица посрещна Новата година с фойерверки и пиротехническо шоу край Триумфалната арка.

В Берлин, където на тържествата имаше специфични зони за сигурност за дамите, въпреки всичко са регистрирани недоволства за полови похищения. Полицията отбелязва, че обвинените към този момент са задържани, само че не се оповестява броят на потърпевшите, нито от какви дейности са се оплакали.

В Лондон Камбаната Биг Бен в часовниковата кула на английския парламент означи настъпването на Нова година с 12 удара. Часовникът беше краткотрайно върнат към работа за Коледа и Нова година, макар че през август стартира ремонта му.

Японците посрещнаха новата Година на кучето с молитва за мир и благополучие. В индонезийската столица Джакарта близо 450 двойки се венчаха на групова гала, а Дубай размени обичайните фойерверки с лазерен театър над най-високият небостъргач в света - Бурдж Халифа.

Посрещането на 2018 включваше и редица произшествия.

Стотици транспортни средства бяха унищожени при пожар в многоетажния паркинг " Кингз док " в Ливърпул, с потенциал от 1600 коли. Наложи се жителите на околни здания да бъдат евакуирани, съобщи Ройтерс.

Двама души пострадаха на плаж в Австралия, откакто фойерверки провокираха пожар. Полицията отдели региона и изтегля няколкото хиляди празнуващи.

Десетки филипинци бяха ранени от фойерверки при едни от най-шумните празненства в Азия. Президентът Родриго Дутерте подписа декрет, ограничителен потреблението на фойерверки единствено на избрани места, като покрай молове и паркове. Много филипинци, повлияни от китайските обичаи, имат вяра, че шумното посрещане на Нова година оказва помощ за прогонването на злото и неприятния шанс. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР