Масови демонстрации и национална стачка белязаха вчера седмия ден от

...
Масови демонстрации и национална стачка белязаха вчера седмия ден от
Коментари Харесай

Седми ден на протести в Колумбия

Масови демонстрации и национална стачка белязаха през вчерашния ден седмия ден от антиправителствените митинги в Колумбия, оповестиха международните организации.

Студенти, преподаватели, представители на синдикатите и на леви партии минаха по улиците на столицата Богота, като дрънкаха с тенджери и издигаха лозунги " Стига корупция " и " Мирът е вероятен в Колумбия ".

Подобни демонстрации против икономическите промени, дефицита на средства за образованието и безработицата се организираха и други градове, в това число Кали, Меделин, Картахена и Баранкиля, съобщи Българска телеграфна агенция.

Лидерите на митингите през вчерашния ден ускориха натиска върху десния президент Иван Дуке с нова стачка, втора от началото на демонстрациите на 21 ноември, съобщи Франс прес.

" Колумбия се е трансформирала в една народна власт, в която малцинство от бизнесмени и бюрократи е фаворизирано, до момента в който голямото болшинство би трябвало да финансира техните привилегии ", съобщи синдикатът на учителите Фекоде, един от най-активните в митингите.

Протестните акции в Колумбия като цяло протичат спокойно, само че от време на време ескалираха в конфликти, мародерства и разтрошаване на рейсове и автобусни спирки, отбелязва ДПА. Най-малко четирима души бяха убити и над 400 са ранени от началото на митингите.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР