Маслото е основна храна за голяма част от света, консумиращ

...
Маслото е основна храна за голяма част от света, консумиращ
Коментари Харесай

Защо да добавяме кисело, когато готвим с масло

Маслото е съществена храна за огромна част от света, консумиращ скотски артикули. Богато на хранителни субстанции, кремообразно и наситено с мазнини, то прибавя усет и текстура към всичко, до което се допре. Честно казано, не бихме желали да живеем в свят без масло. Това, че постоянно го използваме за готвене обаче не значи, че знаем всички тънкости за него и потреблението му.

Обичаме маслото поради неговия кондензиран усет, само че не е лошо от време на време да го балансираме с други съставки. Ето за какво е значимо да знаем, че можем да използваме кисело, когато готвим с масло.

Според The Chopping Block и киселините, и мазнините могат да придадат усет на едно ядене, само че когато се употребяват дружно, те се допълват взаимно и изглаждат по-натрапчивите си качества.
 Снимка 615079

Според изданието, при маслото, сходно на другите мазнини " кремообразността има наклонност да смекчава тръпчивото чувство в устата на киселината и прибавя собствен личен усет към ястието. "
 Маргаринът, маслото и кое от двете е по-добре да изберем
Масло или маргарин: кое да изберем

Какво тъкмо съставлява маргаринът

А на въпроса какви киселини би трябвало да използваме, с цел да балансираме усета, късият отговор е зависи. Зависи какво готвим и с какви аромати желаеме да работим. Лимонът, лаймът и оцетът (във всичките му видове) обаче са някои чудесни артикули, от които да стартираме.
 Снимка 615077

Може да отнеме известно време, с цел да разберем какъв брой кисело трябва да прибавим към едно богато на масло ядене, само че откакто стартираме да опитвам, скоро ще разберем какво е най-привлекателно за небцето ни, прецизират от.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР