Маскирани и тежковъоръжени полицаи са нахлули вчера в къщата на

...
Маскирани и тежковъоръжени полицаи са нахлули вчера в къщата на
Коментари Харесай

Ченгета нахлули в дома на Алисия заради Паскал?

Маскирани и тежковъоръжени служители на реда са нахлули през вчерашния ден в къщата на фолкпевицата Алисия в частния жилищен комплекс „ Джентъл парк “ в София, до момента в който са провеждали „ интервенция по необходимост “ против митичния крал на контрабандата Николай Николов – Паскал, написа Lupa.bg.

63-годишния Паскал е бил задържан през вчерашния ден по обяд, малко откакто се е завърнал от Турция със фамилията си. Антимафиотите са нахлули в три къщи, стопанисвани от контрабандиста в баровския комплекс „ Джентъл парк " в ж.к. „ София парк Младост “ на ул. „ Рачо Петров Казанджията “, инспекции са били осъществени и в други 5 парцела в комплекса поради подозрения, че там може да се укриват търсени лица от проведената пресъпна група на Паскал. Една от тестваните къщи е благосъстоятелност на фолкпевицата Алисия.

Неофициално се твърди, че бутиковия комплекс, състоящ се от 13 къщи с самостоятелни басейни, е издигнат от Паскал посредством подставени лица. „ Джентъл парк “ беше приключен и пуснат в употреба през 2021 година и завоюва огромната премия в категория „ Жилищни комплекси “ за архитектура. Всяка една от 13-те къщи е продадена за 1,5 милиона евро, като Паскал има най-хубавите три парцела в комплекса.

„ Нахлуха над 30 маскирни и въоръжени служители на реда с кучета, правиха тараш повече от 2 часа, ревизираха всички парцели в комплекса, само че без да бъдат нападателни. Натовариха кашони с документи от къщата на Паскал, търсеха подемни лица, само че никой от съседите не пожела да стане подобен “, описа свидетел на акцията на ДАНС. Паскал е бил изведен с белезници от къщата си дружно със сина си Николай, който след това е бил освободен.

Арестът на Николай Николов – Паскал е обвързван с показната вчерашна акция на ДАНС и КПКОНПИ в постройката на Агенция „ Митници “ и извършените обиски в кабинета и в дома на шефката Петя Банкова и нейния заместител Людмил Маринов. Днес стана известно, че Банкова, Николай Николов – Паскал и Марин и Стефан Димитрови са с повдигнати обвинявания за проведена незаконна група за контрабанда, пране на пари и подкупи. Четиримата са арестувани за 72 часа. Твърди се, че Паскал е плащал солидни подкупи в Агенция „ Митници “ посредством сподвижниците си – татко и наследник Марин и Стефан Димитрови, с цел да изкарва през България тирове с цигари и с горива.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР