Масирани проверки на общопрактикуващите лекари в Пловдив дали издават истински

...
Масирани проверки на общопрактикуващите лекари в Пловдив дали издават истински
Коментари Харесай

Проверяват джипитата за извинителните бележки на учениците

Масирани инспекции на общопрактикуващите лекари в Пловдив дали издават същински извинителни бележки за отсъствия по болест на учениците стартират от септември, написа в. "Монитор ".

Джипитата ще би трябвало да пращат всеки амбулаторен лист за осъществен обзор по електронен път в пловдивската Регионална здравна ревизия (РЗИ). Данните ще се съпоставят с постъпилите бележки в учебните заведения, с цел да се види дали има несъответствия. Това заяви шефът на РЗИ – Пловдив доктор Ваня Танчева – Манчева.

Ако има разминаване, значи хлапето шикалкави, не е било болно, а е отсъствало без причина от образователни занятия. В идните инспекции няма да вземат участие единствено здравни специалисти. Екипите, чието съставяне стартира от края на август, ще са взаимни сред чиновници от РЗИ, Регионалното ръководство по образованието, "Социално подкрепяне ", общинските ГРАО и Министерство на вътрешните работи.

Проверката ще обхване с изключение на джипитата и фамилните им практики, по този начин също центровете за неотложна и незабавна помощ. От РЗИ ще им изпратят писма с инструкции, откакто на обзор при тях мине някое дете, да изпращат до здравната ревизия копие от амбулаторния лист на избран е-мейл адрес, който следва да бъде изработен. И когато децата занесат бележките в учебно заведение, те ще се съпоставят с данните в РЗИ – дали за съответната извинителна записка има публикуван амбулаторен лист. В края на инспекцията ще се тегли чертата, с цел да се разбере какъв брой са действителните издадени извинителни бележки и какъв брой са подправените.

За минало време няма да се ревизират извинителните бележки, прецизираха здравните управляващи. Извън обсега остават и частните лекарски кабинети, където учениците отиват на обзор без направление и против възнаграждение. Пловдив е първата област в страната, където започват такива инспекции. Те ще продължат до края на годината.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР