Масирана акция на горски инспектори от Регионална дирекция по горите

...
Масирана акция на горски инспектори от Регионална дирекция по горите
Коментари Харесай

Масирани съвместни акции за незаконна дървесина на територията на Пловдив

Масирана акция на горски инспектори от Регионална дирекция по горите - Пловдив, горски чиновници от Държавно горско стопанство - Хисар, чиновници на РУП Хисар, Зонално жандармерийско ръководство - Пловдив и Сектор "Специализирани полицейски сили " се организира през днешния ден на територията на с. Ръжево конаре, с. Дълго поле, с. Бегово и с. Долна махала. Това оповестиха от пресцентъра на Изпълнителна организация по горите.

Проверени бяха 44 частни адреса за предпазване на противозаконна дървесина. В разследване на огромната акция са формирани 16 акта за определяне на административно нарушаване за предпазване на противозаконна дървесина и иззети 27 куб.м. дърва за огрев.

През зимните месеци, когато опитите за нерегламентиран дърводобив зачестяват, засилен надзор се прави на територията на цялата районна дирекция. Проверките не престават.

От началото на годината до през днешния ден на територията на РДГ Пловдив са осъществени повече от 830 инспекции, 147 от тях на транспортни средства, 83 обекта за рандеман на дървесина, 71 обекта за продажба на обла и фасонирана дървесина и НГП, 303 ловци, 92 рибари и 130 други физически лица и парцели.

За интервала са формирани общо 40 акта по Закона за горите. В прокуратурата са изпратени 15 преписки.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР