Мащабна операция на полицията и спецпрокуратурата блокира днес столичния квартал

...
Мащабна операция на полицията и спецпрокуратурата блокира днес столичния квартал
Коментари Харесай

Спецакция срещу престъпна група блокира Орландовци за 7 часа


Мащабна интервенция на полицията и спецпрокуратурата блокира през днешния ден столичния квартал "Орландовци ".

Разбита е проведена незаконна група за разпространяване на опиати, грабежи и обири.

Има данни, че тя е била подпомаганa и от двама полицейски чиновници.

Кварталът остана блокиран в продължение на седем часа. Обискирани са съвсем всички къщи.

 Снимка: Ладислав Цветков, bTV

"Искаха ми персонална карта, аз я дадох и по какъв начин я дадох почнаха да ме бият, с револвери ни бият по главите и по този начин, насмешки си вършат с нас, гаврят се все едно сме животни”, оплака се гражданин на квартала.

От полицията опровергаха тези изказвания. Според държавното обвиняване, за 24 часа са арестувани повече от 15 души, само че не се знае какъв брой от тях ще бъдат упрекнати на следващия ден за присъединяване в проведената незаконна група.

 Снимка: Канна Рачева, bTV

Според събраната до в този момент информация, групата се е занимавала от обири на релси и чупене на монументи в гробищния парк, който е наоколо за хората да си платят и да бъде възобновен, до много съществени грабежи и закононарушения против личността.

"Има открити над 10 - в случай че мога да ги нарека жилищни здания, които са се включили към електропреносната мрежа нелегално, тъй че сътрудниците стартират бързи производства на място ", разгласи шефът на Столична дирекция на вътрешните работи ст. комисар Георги Хаджиев.

Хората от квартала отхвърлят.

За присъединяване в групата са задържани двама служители на реда - известни с прякорите си Боби Марцедеса и Камилата. Все още не са упрекнати, обясниха от полицията.

Предстои да бъде потвърдена тяхната виновност, с цел да им бъдат повдигнати обвинявания, че са ги подпомагали при осъществяване на закононарушенията, като тяхната активност е била, нагледно казано, в този миг, когато са се правили закононарушенията, да няма полицейски сили. Цялата група се следи от предишното лято.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР