Израелският министър-председател Бенямин Нетаняху заяви, че страната му трябва да

...
Израелският министър-председател Бенямин Нетаняху заяви, че страната му трябва да
Коментари Харесай

Израел трябва да победи Хамас в Рафах, заяви премиерът Нетаняху

Израелският министър-председател Бенямин Нетаняху съобщи, че страната му би трябвало да победи въоръжените елементи на радикалната палестинска формация " Хамас " в град Рафах в южната част на линията Газа, съобщи Ройтерс.

" Трябва да победим " Хамас " в Рафах. Досега сме унищожили двадесет от техните двадесет и четири батальона ", добави министър председателят на Израел, като в това време означи, че страната му е изгубила стотици бойци ".

Нетаняху изрази вяра, че той и президентът на Съединени американски щати Джо Байдън " ще преодолеят някои несъгласия ", написа Българска телеграфна агенция.

" Често сме реализирали единодушие, само че сме имали и несъгласия. Били сме способни да ги преодоляваме. Надявам се, че ще ги преодолеем и в този момент ", сподели той в изявление за телевизионното шоу " Д-р Фил " с водещ Фил Макгроу, визирайки преустановяването на американските оръжейни доставки за Израел от страна на президента Байдън, показва Ройтерс.

От друга страна, израелският министър-председател е на мнение, че " ще има потребност от някакъв тип гражданско ръководство на линията Газа, може би благодарение на Обединените арабски емирства или на други страни, които желаят непоклатимост " в района.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР