Мащабна акция по резитба на клони и храсти, закриващи пътни

...
Мащабна акция по резитба на клони и храсти, закриващи пътни
Коментари Харесай

Общината оряза клони и храсти, които пречат на пътни знаци и светофари

Мащабна акция по резитба на клони и шубраци, закриващи пътни знаци и светофарни уредби

Във връзка с възстановяване сигурността на придвижването по уличната мрежа, Община Русе предприе огромна акция по премахването на растителност, закриваща пътни знаци и светофарни уредби в града. До този миг над 60% от локациите по основните кръстовища и пътните връзки в Русе, на които се постанова премахването на клони и шубраци, са обработени от чиновници на ДЗЗД „ Паркстрой “ и Оперативна програма „ Комунални действия “, уведомиха от общината.

Участъците от уличната мрежа с растителност, ограничаваща видимостта на водачите, са избрани от работна група, включваща представители на отдел „ Екология “ към Община Русе, Оперативна програма „ Паркстрой “ и бранш „ Политическа партия “ при ОД на Министерство на вътрешните работи – Русе.

Към сегашния миг е изпълнена оформяща резитба на клони и са отстранени шубраци на 40 от общо 66 улици и кръстовища, включени в листата, като предпочитано са обработени основните пътни възли. Сред тях са сектори по булевардите „ Липник “, „ Цар Освободител “ и „ Христо Ботев “, улиците „ Плиска “, Борисова “, „ Доростол “ и „ Петрохан “. Част от дейностите включват и покачване короните на дървета, възпрепятстващи естественото и безвредно напредване на пешеходците по тротоарите.

Предстои екипите на ДЗЗД „ Паркстрой “ и Оперативна програма „ Комунални действия “ да продължат активността си по останалите 26 местоположения, част от второстепенната улична мрежа в града.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР