Масаж, релакс и онова страхотно отпускащо усещане за тялото и

...
Масаж, релакс и онова страхотно отпускащо усещане за тялото и
Коментари Харесай

Mасаж за дълъг и пълноценен живот - как подмладява тялото и духа

Масаж, релакс и това ужасно отпускащо чувство за тялото и мозъка. Наистина доста го обичаме, по тази причина е постоянно си го подаряваме. И не трябва да гледаме на него като разкош, а по-скоро като на нужда, тъй като изгодите надалеч не се изчерпват до справяне с болките в кръста и гърба да вземем за пример.
 Колко постоянно да вървим на масаж
Колко постоянно да вървим на масаж

Видове масаж и защо оказват помощ

Докато в множеството случаи дефинират резултата от масажа като временен, всъщност той може да има дълготрайни изгоди, свързани както с продължителността на живота ни, по този начин и с неговото качество. Разбира се, в случай че го практикуваме постоянно.

Различни проучвания до момента са потвърдили, че масажът има лечебни свойства както върху физическото, по този начин и върху психологичното ни здраве, а и върху цялостното състояние на организма. Още през 2016 година се показва връзка сред него и и се показва, че усъвършенства общото богатство на хора в преклонна възраст. През 2022 година пък се открива, че този вид терапия повлиява дейно и на пациенти с генерализирано тревожно разтройство.
 Снимка 665300

Дълголетието все по-често се свързва и с верния надзор върху напрежението - фактор от всекидневието, който води до прибързано стареене. а постоянното вървене на масаж е един страхотен метод да се борим със напрежението и отрицателните последици от него върху организма.

Масажите подкрепят и дейното придвижване, и гъвкавостта ни. Те са страховит метод да активираме мускулите и да ги подготвим за натоварване или пък да ги отпуснем след него. Затова в случай че се практикуват и в по-напреднала възраст ще могат да се извлекат редица изгоди за двигателното положение, което е директно обвързвано с качеството на живот.

Масажите са потребни и поради това, че усъвършенстват кръвообращението, притока на лимфна течност и хранителни вещества до всяка част от тялото. По този метод безусловно се подмладяваме вътрешно, подкрепят се разнообразни процеси и системи и се понижава опцията от развиване на някои болести, изяснява Health News.
 Масаж на скалпа, стрес, напредък на косата и какви са другите изгоди от него
Многобройните изгоди от масаж на скалпа

От битка със напрежението до стимулиране на растежа на косата

За да получим всички тези изгоди обаче, би трябвало да бъде постоянни и непрекъснати. Препоръките са за масаж два или три пъти в седмицата с дълготрайност по 60 минути. Ако избираме да е само на тил, и сесия от 20-30 минути също ще ни донесе доста изгоди. 
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР