Мъртво вълнение и сняг изненадаха рибарите в селището Ченгене скеле

...
Мъртво вълнение и сняг изненадаха рибарите в селището Ченгене скеле
Коментари Харесай

Сняг вместо сафрид за рибарите

Мъртво неспокойствие и сняг изненадаха риболовците в селището Ченгене скеле край Бургас. Тъкмо им потегли на попчета и малко карагьоз, и времето се застуди. Ден преди Благовещение осъмнаха със сняг, а поради мощния вятър се появи и мъртво неспокойствие.

“Седнали сме на мента и гледаме морето. Вълната е 2- 3 бала ”, споделиха пред “Труд ” морските. По думите им ще хапнат от наловените предните дни попчета за празника и считат, че студът късно не е заплашителен.

“Още на следващия ден може да пристигна сафридът. Той къща и улица няма. Върви си по пътя, митарства и единствено желае да огрее слънцето. А това скоро ще стане ”, допълват още морските, чиито мрежи и лодки са потегнати и чакат пролетта.

“На трапезата за Благовещение ще си създадем чернокоп на скара, ще го извадим от фризера. Той ни е от есента, само че ще посегнем към запасите, няма по какъв начин. Като грейне слънцето идната сряда, ще пускаме мрежите неотложно, тъй като наближава 15- ти април, след като стартира възбраната за попчета и калкан ”, описа Жельо Попов, риболовец от селището.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР