Мъртви плъхове и замърсяване със санитарни кърпички в морето край

...
Мъртви плъхове и замърсяване със санитарни кърпички в морето край
Коментари Харесай

Сингали от морето: мъртви плъхове по плажа. Скоро очакваме и жирафи

Мъртви плъхове и замърсяване със санитарни кърпички в морето край централния плаж във Варна – десетки сходни сигнали са получени в „ Аз, репортерът “ на.

На видеоклипове се виждат мишите трупове на плажната линия. На едно от видеата даже чайка си похапва от останките на гризача.

Зрителят, който е изпратил видеото, иронично разяснява обстановката и декларира, че скоро и жирафи ще можем да забележим във водата по българското Черноморие.

На други клипове се виждат големите количества
мокри и сухи кърпички в морето,
които неизвестно по какъв начин са достигнали до морската вода.

Министерството на околната среда и водите обезпечава цялостно следене на вероятни екологични вреди в българската акватория на Черно море след разрушаването на стената на язовир „ Нова Каховка “, ситуиран на река Днепър в Украйна. Честотата на пробовземане е задоволителна, с цел да бъде направена справедлива оценка за моментното положение на морските води, твърдят от институцията. Обменя се информация с украинските, молдовските и румънските управляващи за евентуално замърсяване на водите в Черно море.

На последните постъпили сателитни изображения не се следи замърсяване в изключителната икономическа зона на България, оповестяват от Министерството на околната среда и водите. Според данните от регулярното проучване на крайбрежните води от бреговите пунктове няма терзания, свързани със зоните за къпане по Българското Черноморие.

Продължава постоянното наблюдаване на положението на морските води след разрушаването на стената на язовир „ Нова Каховка “, ситуиран на река Днепър на територията на Украйна.

В интервала 17 – 23 юли Басейнова дирекция „ Черноморски регион “, Регионална лаборатория – Варна към Изпълнителна агенция по околна среда и Висшето военноморско учебно заведение „ Н. Й. Вапцаров “ правят пробонабиране от крайбрежни морски води с военния научноизследователски транспортен съд „ Св. св. Кирил и Методий “ в пунктове, съвпадащи с пунктовете от Националната мрежа за мониторинг. Изпитването на пробите се прави по същите индикатори, по които се
следи положението на морските води
след случая с язовир „ Нова Каховка “. Пунктовете са ситуирани по цялото крайбрежие на Черно море. До момента са взети проби от Северното Черноморие, като следва да се вземат проби и от региона на Созопол, Приморско, Царево и устието на река Резовска. Резултатите се чака да бъдат подготвени през идната седмица.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР