Мартин Димитров ще представи България на световните игри в дисципината

...
Мартин Димитров ще представи България на световните игри в дисципината
Коментари Харесай

Мартин Димитров ще представя България в дисциплината паркур на световните игри в САЩ

Мартин Димитров ще показа България на международните игри в дисципината " Паркур ". 11-ото издание на конкуренцията ще се организира от 7 до 17 юли в Бирмингам (САЩ). Според регламента международните игри включват надпревари по неолимпийски спортове. В паркура сили ще премерят най-хубавите 6 в международната класация, Мартин е седми, само че ще заеме мястото на съветски играч, който не е поканен за присъединяване.Състезателят  " Интерком Груп Черноморски левент " се занимава с паркур от 13 години. Междувременно е упражнявал и брейк, само че последователно се концентрира върху спорта. Според него паркурът съчетава детайли от брейка и гимнастиката, защото в него има много акробатични детайли, салта, винтове.
Мартин тренира във Варна. В множеството случаи се готви навън, само че употребява и залата по гимнастика на клуба. Работи с треньорите от клуба Сергей Стоянов и Тодор Тодоров. Самият той също работи като треньор от няколко години.
Според Мартин за триумф в паркура еднообразно значими са както физическата подготовка, по този начин и психическата резистентност на състезателя.Световните игри  се организират на всеки четири години, в годината след всяка лятна олимпиада. В продължение на 11 дни своите умения ще покажат към 3600 от най-хубавите спортисти в света, представители на над 100 страни, които ще се състезават допълнително от 30 типа спорт. Ще бъдат раздадени повече от 600 медала, в това число 200 златни медала за крайните първенци във всяка дисциплинираност.САЩ ще бъдат домакини на Световните игри за първи път от 40 години насам, когато одобряват дебютното им издание през далечната 1981 година. Прогнозният стопански резултат за Бирмингам от провеждането на спортния конгрес е към 256 милиона $ за града.
Световните игри се управляват от Международната асоциация на международните игри (IWGA), организация с нестопанска цел, която се състои от 37 интернационалните спортни федерации и е приета от Международния олимпийски комитет (МОК).
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР