Мартин Божанов-Нотариуса действително е присъствал на коледния банкет на Софийската

...
Мартин Божанов-Нотариуса действително е присъствал на коледния банкет на Софийската
Коментари Харесай

Прокурори на изслушването за коледния банкет с Нотариуса: На място разбрахме кой е той

Мартин Божанов-Нотариуса фактически е участвал на коледния прием на Софийската районна прокуратура в Банско, само че там не е приказвал с никого от обвинителите.
Това сподели пред прокурорската гилдия на Висш съдебен съвет районният обвинител Георги Обидимски по време на чуването, отдадено на хипотетичния кръг за нерегламентирано въздействие в правосъдната система.
Обидимски сподели, че след това по-късно е разбрал кой е Божанов и се притеснил как на служебно мероприятие участва такова лице.
Партито се е състояло в края на 2021 година в Банско - до момента почти всички отхвърлят да са разпознали или видели Нотариуса на банкета. По техните думи, разбрали кои са Божанов и юрист Велимир Атанасов едвам след убийството на Нотариуса.
Не видях да се е запознавал с някого и да е търсил контакт, сподели Обидимски. Той си спомни, че на събитието е бил и юрист Велимир Атанасов, който си е приказвал както с Божанов, по този начин и с някогашния областен прокурор на София Невена Зартова.
Ако знаех кои са хората, нямаше да участвам на банкета, сподели Обидимски.
Неговият сътрудник Пламен Петков също сподели, че едно лицата, участвали на банкета, е бил Мартин Божанов. Нямам спомен къде стоеше, само че на място разбрах кой е, изясни обвинителят.
Колкото до публикация, в която се споделя, че точно той е измежду хората, поканил Божанов, прокурор Петков отхвърли тези изказвания.
Не съм имал преписки и каузи с Божанов през годините, сподели Петков и си спомни, че Велимир Атанасов му показал Божанов като негов прочут.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР