Марси МакГрегър, старши инвестиционен стратег в Merrill and Bank of

...
Марси МакГрегър, старши инвестиционен стратег в Merrill and Bank of
Коментари Харесай

Твърде оптимистичен ли е пазарният консенсус за 2023 г.

Марси МакГрегър, старши капиталов пълководец в Merrill and Bank of America Private Bank, счита, че Уолстрийт в последно време прекалява, написа Yahoo Finance.

„ Мисля, че консенсусът е прекомерно оптимистичен за 2023 година Видяхме съкращения на прогнозите за втората половина на тази година, само че не видяхме значими съкращения за 2023 година И мисля, че това ще се прояви до есента “, сподели Макгрегър.

Макгрегър и нейният екип плануват сложен завършек на 2022 и 2023 година Икономистите в юлска записка на Bank of America (BAC) предвиждат лека криза в края на тази година.

„ Прогнозираме към 1% нарастване на безработицата. Мисля, че потребителят ще остане много корав през това време и по тази причина споделяме, че е меко. Мисля, че това ще бъде повече за корпоративните облаги. Прогнозираме към 8% негативен ритъм на напредък на годишна база през идната година. И това е, което не мисля, че пазарът към момента е оценил,” добави Макгрегър.

Безработицата и корпоративните доходи надминават пазарните упования макар исторически високата инфлация и възходящите лихвени проценти. Равнището на безработица спадна до 3,5% съгласно отчета за заетостта през юли, а 68% от фирмите от S&P 500 са надхвърлили прогнозите за облага на акция (EPS).

Като се има поради настоящата траектория на пазара, Макгрегър поддържа концепцията да бъде „ търпелива мечка “.

„ Трябва да сте търпеливи на мечите пазари. Знаете ли, най-лошото може да е зад тила ни, само че ние оставаме нащрек, тъй като считам, че ще бъдете на този тип привързан пазар с необятен диапазон за известно време. Отново, до момента в който не получим малко повече позволение на макрофронта и повече нулиране на фронта на облагите “, сподели Макгрегър. " Все още харесваме браншове като енергетиката, които в действителност правят тежката работа във връзка с облагите, само че бих балансирал това с по-защитни области като комунални услуги, опазване на здравето, даже потребителски артикули, с цел да върна този баланс назад към портфейлите “, изясни Макгрегър.*Материалът е с изчерпателен темперамент и не е съвет за покупка или продажба на финансови активи на фондовите пазари.
Източник: infostock.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР