Мароко се класира за осминафиналите на Купата на африканските нации

...
Мароко се класира за осминафиналите на Купата на африканските нации
Коментари Харесай

Отмъщението на Кот Д`Ивоар срещу Мароко не се състоя

Мароко се класира за осминафиналите на Купата на африканските народи след победа против Кот Д'Ивоар с 1:0. Единственото попадение означи Йосеф Ен Несири. Нападателят на " Леганес " се разписа в 23-та минута след страхотна изява на Нордин Амрабат.

В редиците на " слоновете " се готвеха за възмездие за провалянето от 2017 година, също в груповата фаза, още веднъж с 0:1, както и за загубата в международните квалификации пратила Мароко на Мондиала през 2018 година за сметка на Кот Д'Ивоар. Играчите на Ибрахим Камара дори не бяха покрай това.
Снимка: БГНЕС
Селекционерът на Мароко - Ерве Ренар, който изведе Кот Д'Ивоар до трофея през 2015 година се оказа извънредно добре квалифициран за борбата в Кайро. Единственото рисково състояние, в което той изтръпна беше в 38-ата секунда, когато Джонатан Коджия стреля, само че Ромен Саис почисти от голлинията. От тук до края всичко в мача беше в интерес на северноафриканците.

Футболисти като Никола Пепе, Франк Кеси, Серей Дие и Макс Градел тотално разочароваха. Звездата на Мароко - Хаким Зиех, изигра добър мач, само че беше сменен в течение на срещата, с цел да бъде съхранен за идната фаза. Той има над 4000 минути с " Аякс " зад тила си за миналия сезон.
Снимка: БГНЕС
Това е втора загуба на Кот Д'Ивоар в последните 19 мача в групите на шампионата, като и предходното проваляне беше от Мароко през 2017 година

" Лъвовете от Атлас " се класират за осминафиналите в шампионата след двете си победи с 2:0 и умерено ще срещнат Южна Африка в последния си мач от групата. " Слоновете " от своя страна са длъжни да завоюват против Намибия, с цел да не повторят " достижението " си от 2017 година

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР