Мароко отвори чисто нова страница в историята на световното първенство

...
Мароко отвори чисто нова страница в историята на световното първенство
Коментари Харесай

Историческият пробив на Мароко стигна до 1/2-финал

Мароко отвори чисто нова страница в историята на международното състезание по футбол. Националният тим на северноафриканската страна сътвори следващата сензация на Мондиал `22 в Катар, класирайки се за 1/2-финал след триумф с 1:0 над Португалия.

Паметния гол на ст. " Ал Тумама " в столицата Доха означи Юсеф ен Несири в 42-рата мин. и трансформира родината си в първия представител на Черния континент, влезнал в Топ 4 на най-големия футболен конгрес. Досега единствено три други страни от Африка бяха стигали до 1/4-финалите - Камерун (1990), Сенегал (2002) и Гана (2010), и никоя от тях не бе стигала по-напред.

Още по-впечатляващо е, че съставът на Мароко към момента не е разрешил на противник да му означи гол на това състезание. В груповата фаза тимът на селекционера Уалид Реграги приключи 0:0 против Хърватия, 2:0 против Белгия и 2:1 против Канада (след автогол на Найеф Агер, а на 1/8-финалите изхвърли Испания след 0:0 в постоянното време и продълженията и 3:0 при дузпите.

Тази вечер мароканците даже трябваше да доиграят мача с 10 души, откакто в добавеното време Уалид Шедира наивно си изкара два жълти картона. Въпреки това африканците можеше да завоюват и с по-голям резултат, само че пропуски направиха Азедин Унаи при започване на второто полувреме и Закария Абухлал самичък против вратаря Диого Коща в 96-ата мин.

От своя страна португалците също имаха късмет да се разпишат и да пратят дуела най-малко в продължения, само че по този начин и не сполучиха. Най-деен в предни позиции беше Бруно Фернандеш, който уцели и греда в края на първата част, а малшанс пред гола имаха още Жоао Феликс, Бернардо Силва и Пепе в самия край.

Героят от 1/8-финала против Швейцария Гонсало Рамош този път беше безусловно неосезаем, а влезлият във втори следващ дуел като запаса Кристиано Роналдо също не съумя да внесе нужния подтик. Суперзвездата имаше късмет да се трансформира в воин в добавеното време, само че изстрелът му по земя от придвижване беше отразен от мароканския вратар Ясин Буну.

Така слабото успокоение от прощалната среща за португалците на международното за Роналдо беше, че с появяването си в игра той изравни международния връх за най-вече мачове за националния тим. Това беше дуел №196 за Кристиано с фланелката на иберийците, колкото до момента имаше само легендата на Кувейт Бадер ал Мутава.

Последният полуфиналист на Мондиал `22 ще бъде избран в огромното европейско дерби сред Франция и Англия, което ще затвори програмата от II кръг на елиминациите. Очакваното с максимален интерес представление от 1/4-финалите стартира в 21:00 ч. българско време на ст. " Ал Байт " в Ал Хор.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР