Марк-Андреа Хюслер е новият шампион на Sofia Open. На финала

...
Марк-Андреа Хюслер е новият шампион на Sofia Open. На финала
Коментари Харесай

Марк-Андреа Хюслер спечели Sofia Open

Марк-Андреа Хюслер е новият първенец на Sofia Open. На финала първата ракета на Швейцария се наложи с 2:0 сета над петия подложен Холгер Руне (Дания), в обособените елементи 6:4, 7:6 (8). Срещата продължи 1:41 часа.

„ Изиграх страховит дуел, сигурно. Просто се пробвах да играя тенис, да остана фокусиран и спокоен. Изключително благополучен съм “, сподели щастливият първенец в изявлението на корта. „ София към този момент е измежду обичаните ми градове. Никога не съм очаквал, че ще печеля АТП шампионат, само че ето, че това се случи “, добави още Хюслер.

За швейцареца това бе първи АТП край и първа купа. По пътя към триумф той победи поредно Жофри Бланкано (Франция), Пабло Кареньо Буста (Испания), Камил Майхжак (Полша), Лоренцо Музети (Италия) и на финала Руне. На четвъртфиналите против Майхжак отрази 2 мачбола.

Хюслер е и първият представител на Швейцария с АТП купа след Роджър Федерер (Базел, 2019 г.). От понеделник левичарят ще бележи персонален връх в ранглистата и ще се изкачи до №64 в света.

Рафаел Матос от Бразилия и Давид Ернандес от Испания завоюваха купата при двойките на шампионата по тенис на твърда настилка от сериите АТП 250 Sofia Open с награден фонд 597900 евро. На финала Матос и Ернандес, сложени под номер 2 в схемата, победиха след поврат с 3:6, 7:5, 10:8 Оскар Оте и Фабиан Фалерт.

Германците реализираха пробив за 5:3 в първия сет, след което поведоха в резултата.

Бразило-испанският дует се върна в дуела, откакто завоюва подаването на Оте и Фабиан в 12-ия гейм на втората част.

В решителния тайбрек немският тандем поведе с 8:6, само че по-късно Рафаел Матос и Давид Ернандес завоюваха идващите четири разигравания, с цел да побеждават с купата.

Това е общо трети шампионски трофей за дуета Матос Ернандес.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР