На снимката: Владимир Путин/Източник: БТАРусия иска да сложи край на

...
На снимката: Владимир Путин/Източник: БТАРусия иска да сложи край на
Коментари Харесай

Путин: Русия иска да сложи край на войната

На фотографията: Владимир Путин/Източник: Българска телеграфна агенция
Русия желае да постави завършек на войната в Украйна. Всички въоръжени спорове приключват с дипломатически договаряния. Това съобщи съветският президент Владимир Путин, оповестява Ройтерс.

По думите му Русия ще се стреми да се постави завършек на войната в Украйна „ колкото по-скоро, толкоз по-добре, несъмнено “.

„ Казвал съм доста пъти: усилването на военните дейности води до неоправдани загуби “, уточни Путин пред кореспонденти.

“ Рано или късно всички страни, които са в положение на спор, сядат и подписват съглашение. Колкото по-скоро това бъде осъзнато от тези, които ни се опълчват, толкоз по-добре. Ние в никакъв случай не сме се отказвали от това “, добави съветският президент.

Той също по този начин съобщи, че системата за противовъздушна защита „ Пейтриът “, с която президентът Джо Байдън даде обещание Съединени американски щати да снабдят Украйна, е остаряла оръжейна система, на която Русия би могла да противодейства.

По думите му въпросната система не работела като съветската С-300. „ Добре, ще вземем това поради и противопоставяне постоянно ще се откри “, разяснява съветският президент.

След съвещание на Държавния съвет той сподели пред публицисти, че разполагането на ракети „ Пейтриът “ няма да провокира никакви проблеми, защото руснаците ще се оправят с лекост с тях, съобщи Българска телеграфна агенция. „ Тогава там ще би трябвало да бъде доставено нещо друго вместо „ Пейтриът “, ще би трябвало да се разработят нови системи. Това е комплициран и дълъг развой, нещата не са толкоз елементарни “, акцентира Путин.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР