снимка: БТАСлучаите на намялаха драстично. Но ще има ли нова

...
снимка: БТАСлучаите на намялаха драстично. Но ще има ли нова
Коментари Харесай

Нова вълна: Половин милион с ковид на ден в китайски град

снимка: Българска телеграфна агенция
Случаите на намялаха фрапантно. Но ще има ли нова вълна? Категоричен отговор на този въпрос няма. Не такова е ситуацията в Китай. Новозаразените там са десетки милиони.

500 000 души се заразяват с ковид дневно в град Циндао. Това съобщи общински здравен чиновник в публикация, която бързо бе цензурирана. По думите му формалната статистика не отразява невижданата вълна от болести, която претърпява страната, съобщи Франс прес.

Градът с население от към 10 милиона души е „ в интервал на
бързо предаване на инфекцията,
преди да доближи своя пик “, споделя Бо Тао, представен в публикацията, и прибавя, че се чака през уикенда делът на инфектираните да нарасне с още 10 %.

В началото на декември, на фона на възходящото публично неодобрение, Китай ненадейно приключи множеството от строгите здравни ограничения на политиката за „ нулев коронавирус “, която прецизно прилагаше от 2020 година насам. Премахнати бяха тежките карантини и рестриктивните мерки за пътешестване, които имаха голямо влияние върху китайската стопанска система.

Оттогава в цялата страна има внезапно увеличение на броя на инфекциите, които изпразват рафтовете на аптеките и изпълват болничните отделения, като в същото време способстват за очевидното пренасищане на крематориумите.

Около 248 милиона души в Китай, или 18 % от популацията на страната, евентуално са били инфектирани с коронавирус през първите три седмици на декември, оповестиха през вчерашния ден в. „ Файненшъл Таймс “ и организация „ Блумбърг “, базирайки се на данни от изминал документ.

Само във вторник евентуално са били инфектирани
цели 37 милиона души,
излиза наяве от протокол от вътрешно съвещание на Националната комисия по опазване на здравето на Китай от сряда, публикуван в обществените медии. „ Блумбърг “ и „ Файненшъл Таймс “ се базират на хора, взели участие в срещата, които удостоверяват информацията.

Официалната статистика приказва единствено за 62 000 инфектирани в цялата страна през трите седмици на декември, упоменати в протокола.

Според „ Файненшъл Таймс “ данните идват от заместник-директора на Китайския център за надзор и предварителна защита на болесттите Сун Ян, съгласно който процентът на инфектираните с коронавирус в страната към момента се усилва.

Сун е открил, че повече от половината от общо 81 милиона поданици на югозападната китайска провинция Съчуан и същата част от 21-милионния Пекин са инфектирани.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР