Марк Алън спечели домашното си Открито първенство на Северна Ирландия

...
Марк Алън спечели домашното си Открито първенство на Северна Ирландия
Коментари Харесай

Пистолета дублира домашната титла за 7-ия си ранкинг трофей

Марк Алън завоюва домашното си Открито състезание на Северна Ирландия и за втора поредна година победи в първия за сезона шампионат от така наречен Британски шлем в снукъра. Пистолета от Антрим отбрани трофея " Алекс Хигинс " с безапелационна победа във финала против Джоу Юелун с 9:4.

Превъзходството на 36-годишния северноирландец против 24-годишния китаец беше в допълнение очебийно от обстоятелството, че при започване на дуела азиатецът водеше с 4:1 фрейма. Алън съумя да затвори следобедната сесия с три следващи партии и напълно обезкуражи съперника си с пет поредни фрейма във вечерната сесия, докарала до екстаз публиката в " Уотърфронт Хол " в Белфаст.

" Това е миг на голяма горделивост за мен - показа Марк. - Спечелих две трофеи в Северна Ирландия. Никога не съм мислел, че ще мога да кажа това. Шантаво е. Не смятах, че този миг ще пристигна. Трудно е да печелиш мач след мач, по тази причина пристигнах тук с настройката да се показва добре като настоящ първенец. Просто желаех да се боря до дъно. "

Това е общо 7-и ранкинг трофей за Алън, с който той излезе еднолично на 14-о място във безконечната ранглиста. Досега той делеше позицията с 6-кратните първенци Кен Дохърти, Стюърт Бингам и Стивън Магуайър. Най-близо пред него са носителите на по 9 ранкинг купи Джон Парът, Питър Ебдън и Шон Мърфи. Рекордьор е Рони О`Съливан с 39 трофеи.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР