Мариян Паскалев, обвинен в убийството на братовчед си Ламбри Лятев,

...
Мариян Паскалев, обвинен в убийството на братовчед си Ламбри Лятев,
Коментари Харесай

Мъжът, убил с юмруци братовчед си в Куклен, остава в ареста СНИМКИ

Мариян Паскалев, упрекнат в убийството на братовчед си Ламбри Лятев, остава в ареста. Това реши съставът на Окръжния съд в Пловдив.

Днес Паскалев бе доведен в правосъдна зала. Прокурор Иван Спиров изиска по отношение на него да бъде взета най-тежката мярка за неотклонение “задържане под стража “, осведоми. Според държавното обвиняване са събрани голям брой доказателства и разпити на очевидци, които удостоверяват, че точно Паскалев е направил закононарушението. Прокурорът означи, че в случай че обвиненият бъде пуснат от ареста може да извърши и друго действие.

Държавното обвиняване изложи и данни, които сочат, че обвиненият Паскалев е нанесъл голям брой мощни удари с юмруци и крайници по цялото тяло на жертвата, които са довели до черепно-мозъчна контузия, коремна контузия и гръбна контузия със строшаване на голям брой ребра. Вследствие на тях Ламбри е умрял.

На съвещанието стана ясно, че сред двамата е имало спор, поради който се стигнало и до съдбовното закононарушение. Братовчедите живеели в две къщи, които са делили един двор, като двамата непрекъснато употребявали алкохол. Така в деня на случая Паскалев проникнал в дома на братовчед си, изкарал го в двора и абсурдът прераснал във физическа разпра. В момента на осъществяването на закононарушението, обвиненият е бил използвал огромно количество алкохол.

В обясненията пред проверяващите, синът на починалия е загатнал, че татко му постоянно бил пийнал, даже постоянно с Мариян се събирали да пият.



Защитата на обвинения изиска магистратите да не уважат настояването на държавното обвиняване за непрекъснат арест. Според юриста става дума за психически миг, а не за свирепост. Самият обвинен е споделил в обясненията си, че е бил под афект, евентуално поради свадите, които са имали.

Адвокатът добави, че Мариян не е осъждан и не би бил публично рисков, в случай че бъде освободен под “домашен арест ”.

Въпреки това, магистратите оставиха под стража обвинения, тъй като съгласно арбитър Спасимир Здравчев това би било най-адекватната мярка, която би трябвало да се вземе по отношение на Мариян Паскалев.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР