Мария Захарова Руското външно министерство съобщи в четвъртък, че по

...
Мария Захарова Руското външно министерство съобщи в четвъртък, че по
Коментари Харесай

Москва за пръв път призна възможната гибел на петима руснаци в Сирия


Мария Захарова

Руското външно министерство заяви в четвъртък, че по предварителни данни петима руснаци може да са били убити в Сирия при стълкновения с съдружните сили, водени от Съединени американски щати. Гражданството им обаче следва да се удостовери, се споделя в известието, с което съветските управляващи за пръв път признаха гибелта на руснаци при обстрел от водената от Съединени американски щати коалиция в Сирия.

" По предварителни данни вследствие на въоръжено сблъскване, аргументите за което сега се обясняват, приказваме може би за гибелта на петима души, евентуално жители на Русия. Има и потърпевши, само че всичко това изисква инспекция ", съобщи представителят на външното министерство Мария Захарова.

" Изхождаме от презумпцията, че става дума за съветски жители. Но, несъмнено, всичко това би трябвало да се ревизира - поданството им, били ли са в действителност жители на Русия или са били жители на други страни ", сподели тя.

По думите й не става дума за съветски военнослужещи.

Така Захарова разяснява многочислените информации за жертвите от боевете на 7 февруари в региона на сирийския град Дейр аз Зур (главен град в богатата на нефт едноименната провинция).

Сътрудници на съветски частни военни компании, воюващи на страната на държавните сили в Сирия, обявиха, че в редиците на наемниците е имало огромен брой жертви след сблъскване на 7 февруари в провинция Дейр аз Зур сред съдружните сили под предводителството на Съединени американски щати и проправителствените сили.

Захарова окачестви като " дезинформация " медийните известия за десетки и даже стотици починали съветски жители при боевете. Тя добави, че американските дейности в Сирия евентуално имат за цел да подкопаят нейната териториална целокупност.

Тази седмица, с помощта на групата за самостоятелни следствия Conflict Intelligence Team (CIT), бяха открити имената на петима съветски жители, които евентуално са починали - Владимир Логинов, Алексей Ладигин, Игор Косотуров, Кирил Ананиев и Станислав Матвеев. Всички те са служили в съветската частна военна компания " Вагнер ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР