Мария Шарапова стана поредното голямо име в руския тенис, което

...
Мария Шарапова стана поредното голямо име в руския тенис, което
Коментари Харесай

Мария Шарапова: Сърцето ми е разбито, моля се за мир


Мария Шарапова стана следващото огромно име в съветския тенис, което съобщи поддръжката си за Украйна във войната с Русия. След като Даниил Медведев, Андрей Рубльов, Карен Хачанов и Анастасия Павлюченкова приканиха за преустановяване на спора и подписване на мир, петкратната шампионка от Големия шлем разгласи, че е направила подаяние за засегнатите от военните дейности и прикани своите фенове на последват образеца ѝ.

„С всеки минал ден сърцето ми е все по-разбито и съм все по-дълбоко натъжена от типа и историите на фамилии и деца, наранени от ескалиращата рецесия в Украйна. Напрвих подаяние за спешния фонд Save the Children – организация, която работи неуморно, с цел да обезпечи храна, вода и средства за спешна помощ за хората в потребност. Моля ви, присъединете се към мен и направете подаяние. Моля се за мир и адресирам любовта и пдокрепата си на всички засегнати“ – написа рускинята в Instagram.

Вследствие на дейностите по отношение на своя югозападен комшия Русия стана обект на голям брой интернационалните наказания, като част от тях са в областта на спорта. На съветските тенисисти, както и на тези от Беларус, им е неразрешено да играят под флага на своята татковина и да носят национални цветове или знаци, a знамената на двете страни бяха отстранени от уеб страниците и мобилните приложения на ATP и WTA.

Освен това ITF извади Русия и Беларус от всички интернационалните отборни шампионати, провеждащи се под егидата на федерацията, и прекрати провеждането на своите съревнования на територията на двете страни. Това значи, че съветските тимове няма да могат да пазят купите си за купа „Дейвис“ и Billie Jean King Cup.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР