Мария Габриел оттегли заявеното от нея изпълнение на проучвателния мандат

...
Мария Габриел оттегли заявеното от нея изпълнение на проучвателния мандат
Коментари Харесай

След като Мария Габриел оттегли кандидатурата си за премиер: Кирил Петков пита с постове

Мария Габриел отдръпна декларираното от нея осъществяване на проучвателния мандат за образуване на държавно управление. Това стана с подаването на заявление до ръководителя на Народното събрание и Парламентарната група на ГЕРБ-СДС. Документът беше импортиран в деловодството на Народното събрание тази заран малко след 9:00 часа.

Към момента няма коментар от водачите на ПП-ДБ.

Снощи министър председателят в оставка Николай Денков се обърна към ГЕРБ-СДС с апел да спазят сделката отпреди 9 месеца да се сменят единствено министър-председателите  и да не хвърлят страната в хаоса на предварителни избори.

Няма формален коментар на ПП-ДБ и по отношение на изказването на Денков.

Единствената реакция са две изявления във Фейсбук на един от съпредседателите на ПП-ДБ Кирил Петков. От написаното през днешния ден преди обяд излиза наяве, че съгласно него не разногласието за министерски кресла, а съглашението, върху което работеха преговорните екипи на двете обединения, е причина за неуспеха на диалозите.

" Работеща правосъдна система, работещи регулатори, и реформирани служби ли се оказа най-после казусът? ", попита Петков във Фейсбук.



Снощи той разгласява изказването на Николай Денков, като в коментар изведе казани от него думи: " Обещанията би трябвало да се съблюдават! Това е основата на всяко взаимно доверие, както в политиката, по този начин и в живота ".

Въпреки упованията в неделя водачите на ПП-ДБ не излязоха с публична реакция. До късно вечерта помежду им е текла връзка по какъв начин да работят в новата обстановка. По информация на те са били сюрпризирани от решението на Мария Габриел и преговорният ѝ екип.

До този миг няма коментар и на водача на ГЕРБ Бойко Борисов.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР