Мария Габриел оцени положително меморандумите, които България подписа с Македония

...
Мария Габриел оцени положително меморандумите, които България подписа с Македония
Коментари Харесай

Мария Габриел оцени положително меморандумите, които България подписа с Македония и Сърбия

Мария Габриел оцени позитивно меморандумите, които България подписа с Македония и Сърбия. Зад тези начинания се крие думичката „ съгласуваност “. Колкото по-свързани сме един с различен толкоз повече ще се дава подтик и за развиване на стопанската система, и за вероятност на младите. То дава и на нас, като Европейски Съюз, видимост в района. Това сподели за БНР еврокомисарят Мария Габриел, която дава отговор за въпросите на цифровата стопанска система и общество.

„ Аз също считам, че тази част на Европа е неизменима нейна част и е належащо да създадем по-видими нашите дейности, да дадем доста съответни вероятности и по този метод да градим дълго стабилно партньорство, което в последна сметка носи и на района, и на всички нас сигурност и непоклатимост “, уточни тя.

„ Посланиците на страните от Западните Балкани са показали интерес и към програмата за безвъзмезден интернет. Проектът започва през февруари, когато ще бъдат раздадени 1000 ваучера “, изясни еврокомисарят и регистрира доста огромен интерес от българските общини. „ По време на българското европредседателство ще имаме 6 месеца интензивни договаряния за това до края на 2018 година да си спазим обещанието да имаме базата на цифровия обединен пазар “, съобщи Мария Габриел.

По думите й предизвикването пред единния пазар е бизнесът да има задоволителна законова рамка, а жителите – чувство за сигурност за персоналните си данни. „ Преживяваме неповторим европейски миг, в който има доста огромно единодушие за това, че цифровият обединен пазар е бъдещето и ние всички желаеме да създадем съответни стъпки за неговото осъществяване “, изясни тя и добави, че по време на българското председателство ще бъдат финализирани доста основни законодателни начинания на Европейска комисия.

„ До този миг ние сме предложили 24, а от тях единствено по 6 са приключили договарянията сред съзаконодателите “, посочи Гарбиел. Според нея председателството е основно и ще даде доста ясно обръщение за това, че можем да ускорим ритъма.

„ От януари 2018 година ще имаме преносимост на наличие. Всеки ще може да пътува свободно със своя абонамент за филм, за спортно предаване или за книга на всички места в Европейски Съюз “, съобщи еврокомисарят.

„ Само преди 2 седмици приключихме и договарянията, свързани с географското блокиране. Само 9% от дребните и междинните предприятия оперират в друга страна от Европейски Съюз и това е обвързвано точно с това, че в онлайн пространството следим дискриминация на принцип народност или даже местопребиваване. На това ще се постави край “, изясни Мария Габриел.

Основен акцент в бъдещата си работа българският еврокомисар слага върху борбата с подправените вести: „ Поради множеството измерения на този проблем и това какъв брой бързо могат да се популяризират и какви мащаби могат да придобият, може да се усети този отрицателен резултат върху нашия либерален модел и върху нашите полезности, част от които е и свободата на изложение. Затова за мен беше толкоз значимо след интензивна единствено 4-месечна работа с екипа ми да стартираме публичната консултация, която стартира на 13 ноември. Призовавам всички, които се интересуват от тематиката, да се включат. Имаме 14 седмици “.

„ За страдание, подправените вести в огромната си част не са противозаконни. Тук е разликата в битката с противозаконното наличие. Искам да имаме доста явен репертоар с положителните практики и, въпреки това, да идентифицираме общи бъдещи дейности. Подготвям връзка през април, в която да дам посоката, в която ще продължим да работим “, сподели още еврокомисарят.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР