Мария Делчева е първият спортен талант за 2019 година, който

...
Мария Делчева е първият спортен талант за 2019 година, който
Коментари Харесай

Запомнете това име: Мария Делчева

Мария Делчева е първият състезателен гений за 2019 година, който представяме в рубриката на Sportal.bg " Запомнете това име " с създател Рая Иванова . Какво по-хубаво от това да стартираме годината точно с една от златните медалистки от Младежките олимпийски игри в Буенос Айрес през есента на 2018-а. В Аржентина 17-годишната бадминтонистка завоюва златно отличие в отборната конкуренция.

Изминалите 12 месеца се оказаха и едни от най-успешните в кариерата на Делчева. През февруари тя приключи на пето място с женския тим на България на Европейското отборно състезание в Казан. През пролетта записа няколко призови класирания на влиятелни интернационалните шампионати за девойки - първо място в Израел, второ място в Гърция, първо в Никозия.
 @@@

На Балканиадата за дами в гръцкия град Орестиада се класира трета в самостоятелната конкуренция. През юни реализира нов триумф при дамите на интернационалната сцена - трето място на шампионат в Латвия. На Европейското състезание за девойки в Талин се подреди на пета позиция.
 Медалисти от младежката олимпиада Буенос Айрес @@@

ПЪРВИ МЕДАЛ ЗА БЪЛГАРИЯ ОТ МЛАДЕЖКИ ОЛИМПИЙСКИ ИГРИ В БАДМИНТОНА
Усещането беше неповторимо, в никакъв случай не съм очаквала, че ще се случи нещо такова. Когато пътувахме за Аржентина, нямах никакви упования. Отидох просто да се развличам и завоювах златото - това беше нещо неповторимо.
 @@@

НАЧАЛОТО
Започнах, когато бях първи клас. Беше много мъчно, тъй като нямахме условия. Залата, в която в този момент упражнявам, не беше издигната и нямаше къде да упражняваме. Ходили сме да упражняваме в учебни заведения, беше студено. Ходили сме да упражняваме в 6 часа сутринта. Условията не бяха положителни, тъй че класиранията ни е доста мъчно да бъдат постигани. Все отново доста се веселя, че стигнах до това равнище и да продължа с бадминтона, защото беше доста мъчно да взема това решение.
 @@@

ВЪЗХОД НА БАДМИНТОНА
В момента има много положителни класирания - сестри Стоеви станаха европейски шампионки на двойка, бяха на финалите на Супер сериите, това е доста добре. Златото от Младежките олимпийски игри е първият ни златен орден в бадминтона от подобен конгрес. Това в действителност е нещо доста огромно за нас, тъй че сме доста щастливи.
 @@@

АМБИЦИИ ПРИ ЖЕНИТЕ
От 2019 година стартирам надпреварите за мъже и дами - ще бъде в действителност доста сложна година, тъй като преходът от девойки към дами е комплициран. Проблемът е, че ние още нямаме толкоз доста опит. Жените са доста по-развити, имат доста повече опит, повече умения от нас. Надявам се да реализира положителни класирания и да покажа най-хубавото от себе си на надпреварите, защото федерацията няма да може да поеме огромна част от тях.
 Медалисти от младежката олимпиада Буенос Айрес @@@

Цялото изявление с Мария Делчева може да намерите във видеото!

Снимки: Владимир Иванов, Sportal.bg и списък Sportal.bg

ФОТОГАЛЕРИЯ от подготовка на Мария Делчева ТУК!!!
Всички издания на " Запомнете това име " ТУК!!!
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР