България изживя големи емоции с европейското първенство по лека атлетика

...
България изживя големи емоции с европейското първенство по лека атлетика
Коментари Харесай

България докосна два медала на европейското по лека атлетика

България изживя огромни страсти с европейското състезание по лека атлетика в Рим в неделната вечер, като съвсем в среднощ докосвахме два медала. Но не успяхме да ги вземем, а и Александра Начева, и Мирела Демирева бяха напълно покрай тях.

22-годишната Начева (на главната фотография горе) записа най-хубаво персонално достижение във финала на троен скок при дамите - 14.35 метра във втория опит.

Тя остана четвърта, като до самия край бе на позиция за бронз, само че той бе завлечен от французойката Илионис Гийом с 14.43 метра, направени в шестия, финален опит.

Другата българка във финала в тази дисциплинираност - Габриела Петрова, остана шеста с 14.16 метра.

Цялото съревнование мина под пороен дъжд, а най-добре се приспособява и показа Ана Пелетейро-Компаоре (Испания). Тя взе купата с 14.85 метра. Среброто отиде за туркинята Тугба Данъшмаз (14.57 метра).

До четвърто място стигна и Мирела Демирева в скока на височина.

Олимпийската вицешампионка и двукратна сребърна медалистка от европейски шампионати преодоля поредно четири височини, като на последната изравни най-хубавото си достижение за сезона с 1.93 метра.

След това обаче българската лекоатлетка не съумя три пъти да прескочи 1.95, а Ирина Герашченко го направи. И с това украинката завоюва бронзовото отличие.

Първа стана фаворитката Ярослава Магучих (също от Украйна), която отбрани предстоящо купата си от Мюнхен 2022, а и е настояща международна шампионка. Тя бе единствената с опит над два метра (2.01).
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР