Бостън Селтикс крачи все по-уверено към титлата в НБА. Селекцията

...
Бостън Селтикс крачи все по-уверено към титлата в НБА. Селекцията
Коментари Харесай

Бостън отново разочарова Далас за нова крачка към титлата

Бостън Селтикс крачи все по-уверено към купата в НБА. Селекцията на Джо Мазула се наложи над Далас Маверикс със 105:98 във втория заключителен мач, изигран в „ Търговско дружество Гардън “. Първото полувреме мина при поделено превъзходство, само че през второто „ келтите “ откриха метод да наклонят везните в своя изгода и да нанесат нов удар на баскетболистите, водени от Джейсън Кид.

По този метод отборът от щата Масачузетс още веднъж опази крепостта си от тексасци и поведе с 2:0 победи. Серията се мести в Далас, а третият мач ще се състои на 13 юни (четвъртък).

Jrue Holiday (11-14 FGM, 0 turnovers) posts a hyper-efficient double-double as the take a 2-0 lead in the presented by!

Jaylen Brown: 21 PTS, 7 AST
Jayson Tatum: 18 PTS, 12 AST
Luka Doncic: 32 PTS, 11 AST

Game 3: Wednesday, 8:30pm/et, ABC
— NBA (@NBA)

Лука Дончич, Кайри Ървинг и Пи Джей Уошингтън бяха в основата на това гостите да играят ролята на водачи в откриващите минути. Силното включване от пейката на Кристапс Порзингис и Джру Холидей дадоха нужната убеденост на домакините, само че Ървинг стартира все по-често да намира място под светлините на прожекторите и се погрижи Далас да стигне до задатък от 3 точки в края на встъпителния интервал.

Дончич последва образеца на своя съотборник при започване на идната част и това остави водачеството в ръцете на Маверикс. Последва гонитба, в която от едната страна главните обвинени бяха Дерик Джоунс – младши, Дончич и Ървинг, до момента в който от другата Холидей бе забъркан във всичко най-интересно и съвсем собственоръчно направи по този начин, че „ келтите “ да се отдръпват в съблекалнята при 54:51.



Тенденцията не бе нарушена и на старта на третата част. Все отново Джейсън Тейтъм, Джейлън Браун, Холидей и Порзингис комбинираха своите старания, с цел да се промени картината на паркета и да тласнат Бостън с 9-точков актив след 36 минути игрово време.

Откриващите моменти на заключителната четвърт още веднъж бяха подвластни на Селтикс, които не бяха надалеч от достигането на двуцифрената разлика посредством Дерик Уайт, Тейтъм Браун. Тексасци демонстрираха, че не са се предали и върнаха чувството за конспирация със съдействието на Даниел Гафърд, Джоунс – младши и Ървинг, само че Браун и Уайт подпечатаха триумфа на отбора от щата Масачузетс в последните минути.

Джру Холидей поведе Бостън към скъпия успех със своите 26 точки и 11 битки. Джейлън Браун го последва с 21 и 7 асисистенции, с по 18 точки се разписаха Джейсън Тейтъм (12 завършващи подавания) и Дерик Уайт (5 овладени под двата кръга топки). Кристапс Порзингис означи 12.

Лука Дончич бе познатият водач за Далас, отчитайки се с трипъл-дабъл от 32 точки, 11 битки, 11 асистенции и 4 точни шута зад дъгата. Пи Джей Уошингтън завърши със 17 и 7 овладени под двата кръга топки, Кайри Ъргвинг завърши с 16 и 6 асистенции, Даниел Гардърд остана с 13 и 9 битки. Дерик Джоунс - младши наниза 11 точки.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР