Световните информационни агенции отбелязват убедителната победа на ГЕРБ-СДС на парламентарните

...
Световните информационни агенции отбелязват убедителната победа на ГЕРБ-СДС на парламентарните
Коментари Харесай

Световните агенции: ГЕРБ се завръща триумфално

Световните осведомителни организации означават безапелационната победа на ГЕРБ-СДС на парламентарните избори у нас, само че показват, че тя не дава гаранции за излизане от политическата невъзможност.

Българите, които гласоподаваха за народен парламент, редом с изборите за Екологичен потенциал, сложиха изрично преди всичко консерваторите, показва Франс прес.

Агенцията напомня, че това са шестите парламентарни избори в България за три години.

Вятърът на смяната, който задуха в балканската страна през лятото на 2020 година, изцяло утихна. А прогоненият от власт след демонстрации против корупцията някогашен министър председател Бойко Борисов се завръща триумфално, отбелязва Агенция Франс Прес.

Въпросът обаче е дали Борисов ще успее да образува ръководещо болшинство. Преговорите се обрисуват комплицирани, като анализаторите към този момент приказват за възможни седми избори наесен, обобщава Агенция Франс Прес.

Ройтерс написа, че десноцентристката партия ГЕРБ печели изборите в България, само че ще би трябвало да си откри съдружни сътрудници, с цел да сформира държавно управление. Страната има потребност от интервал на устойчиво, добре функциониращо държавното управление, което да форсира притока на еврофондове за модернизиране на инфраструктурата и да обезпечи приемането на еврото и цялостното присъединение към Шенгенското пространство за свободно придвижване, показва организацията и напомня, че това обаче са шестите избори за три години.

Изборите в България минаха в сянката на вътрешната политическа неустойчивост и икономическото неравноправие, както и на възходящата угриженост поради войната в намиращата се наоколо Украйна, отбелязва Асошиейтед прес.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР